Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Κρίσιμη μέρα στο Νταβός για την Αθήνα. Συναντήσεις Τσίπρα με Λαγκάρντ και Σόιμπλε

Με τις δυναμικές κινητοποιήσεις των αγροτών και των ελεύθερων επαγγελματιών σε ολόκληρη τη χώρα να βαραίνουν το κλίμα στο εσωτερικό  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το Νταβός της Ελβετίας,

 επιχείρησε μεν να πείσει τους συνομιλητές του για την ανάγκη να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση, διαπίστωσε δε πόσο ψηλά στη διεθνή ατζέντα είναι το προσφυγικό πρόβλημα.

Ο κ. Τσίπρας στη διάρκεια της συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ζήτησε να υπάρξουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, ενώ σήμερα θα μοιραστεί πάνελ με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ θα έχει κρίσιμη συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Η συνάντηση αυτή θεωρείται η πιο σημαντική στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού, αφού ο κ. Τσίπρας αναμένεται να καλέσει το Ταμείο να ξεκαθαρίσει τη στάση του σε σχέση με την Ελλάδα.

Μάλιστα δεν αποκλείεται να υπάρξει παρέμβαση του Τζο Μπάιντεν προς το ΔΝΤ για το ελληνικό ζήτημα.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον ευρωπαίο επίτροπο για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, κατά τη συνάντησή τους επισημάνθηκε η ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Επίσης, συζητήθηκε η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, καθώς και η πορεία της ελληνικής οικονομίας με βάση τα θετικά στοιχεία ανάκαμψης που παρουσίασε ο πρωθυπουργός.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version