Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Ο κρυφός στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη ως το καλοκαίρι

Οι δεξιοί, είναι δεξιοί- πάει και τελείωσε! Δεν αλλάζουν! Και οι αριστεροί, είναι αριστεροί- αυτοί κι αν δεν αλλάζουν!

 Χρόνια τώρα, οι παραδοσιακοί δεξιοί και οι παραδοσιακοί αριστεροί ψηφίζουν το κόμμα τους. Σταθερά. Αποτελούν τη βάση, τη μαγιά. Δεν είναι όμως αυτοί που κρίνουν τη νίκη. 

Τη νίκη στις εκλογές, την κρίνουν οι μετακινούμενοι. Οι «κοψοχέρηδες», οι απογοητευμένοι, αυτοί που πιστεύουν ότι ο Πρωθυπουργός (εκείνης της ώρας) έδωσε ότι είχε να δώσει και ελπίζουν πως ο επόμενος θα φέρει καλύτερες μέρες. Έως ότου απογοητευτούν και πάλι, ξαναπιστέψουν τις υποσχέσεις ενός άλλου πολιτικού αρχηγού και φτου από την αρχή. Αυτό γίνεται εδώ και πολλά χρόνια, αυτό θα γίνει και στο μέλλον. 

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επικεφαλής πλέον του δίπολου αριστερά- δεξιά, θα δώσουν τη μάχη για να κερδίσουν τους μετακινούμενους, αυτούς που συνηθίζουμε να τους αποκαλούμε «κεντρώους». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να κρατήσει κοντά του όλους αυτούς που του έδωσαν φτερά και τον οδήγησαν στην κυβέρνηση, προτάσσοντας ότι αν κυβερνούσε η δεξιά δεν θα είχε μείνει τίποτα όρθιο. Καμιά σύνταξη, κανένας μισθός, κανένα κοινωνικό και εργασιακό δεδομένο. Θα θυμίζει τη σκληρή διαπραγμάτευση που έκανε, προς όφελος των ασθενέστερων οικονομικών και κοινωνικών στρωμάτων. Θα προβάλλει το δίλλημα «αριστερά ή δεξιά» υπερτονίζοντας τις "νεοφιλελεύθερες" απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ΝΔ θα επιχειρήσει να «επαναπατρίσει» την πλειοψηφία όσων την εγκατέλειψαν από το 2007 (όταν είχε κερδίσει το 41,84% των ψήφων) και δεν επέστρεψαν ποτέ, πιστεύοντας αρχικά το «λεφτά υπάρχουν» του Γ. Παπανδρέου και στη συνέχεια τον Α. Τσίπρα.

Το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη γνωρίζει ότι οι αποκαλούμενοι «κεντρώοι» ψηφοφόροι μετακινούνται όταν απογοητεύονται ή όταν πιστεύουν ότι έχουν τύχη να ζήσουν καλύτερες μέρες. Όπως τονίζουν, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ δεν θα τους χαϊδέψει τα αυτιά. Θα τους μιλήσει για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν και θα εξηγήσει ότι αν δεν υπάρξουν επενδύσεις, η χώρα δεν πρόκειται να βγει από την κρίση. Και ως άνθρωπος που γνωρίζει την αγορά, πιστεύουν ότι θα καταφέρει να τους πείσει.

Ένα μεγάλο στοίχημα για τον Κ. Μητσοτάκη θα είναι (όπως λένε) η χρονική περίοδος από το Πάσχα (Πρωτομαγιά) ως το καλοκαίρι. Δηλαδή από την ημέρα που θα δημοσιοποιήσει το πλήρες πρόγραμμά του και δυο μήνες μετά. Αν σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο Κυριάκος, εκμεταλλευόμενος και τη δυσαρέσκεια που πιστεύουν ότι θα υπάρχει από τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ, 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version