Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ κ.ΑΛΕΚΟ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗ

Για το θέμα που προκλήθηκε από τη δήλωση του Υπουργού Επικρατείας κ. Αλέκου Φλαμπουράρη σχετικά με την δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στην Κατερίνη, οι βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ στις 13/1/2016 συναντήθηκαν με τον Υπουργό και συζήτησαν διεξοδικά το θέμα.

Από τη συνάντηση αυτή με τον πιο επίσημο τρόπο για ακόμη μία φορά έγινε ξεκάθαρο ότι:

1.Δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση για δημιουργία -και μάλιστα άμεσα- Ανοικτού Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στην Κατερίνη και ειδικά σε στρατόπεδο της Ανδρομάχης.

2. Εξετάζονται διάφορες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα, που πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις (κοντά σε οδική αρτηρία, ύπαρξη λιμανιού κλπ.).

3. Οποιαδήποτε «είδηση» ή «αποκάλυψη» περί δήθεν άμεσης μεταφοράς ανθρώπων ή εξοπλισμού (containers που βρίσκονται στη Σίνδο) είναι παντελώς αναξιόπιστη, ανεύθυνη και ψευδής.

4. Η κυβέρνηση με τους αρμόδιους υπουργούς έχει ξεκινήσει διάλογο με την αρμόδια επιτροπή της ΚΕΔΕ. Είναι σαφές ότι για τη δημιουργία τέτοιων κέντρων θα υπάρξει ενημέρωση και διάλογος με τους φορείς και τους πολίτες.

Οι βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν και καταδικάζουν κάθε προσπάθεια παραπληροφόρησης κι εκμετάλλευσης για μικροπολιτικούς λόγους ενός θέματος που δεν το προκάλεσε η χώρα μας και δεν προσφέρεται για τέτοια χρήση. Τέλος δεσμεύονται να ενημερώνουν έγκαιρα και υπεύθυνα την τοπική κοινωνία για κάθε σχετική εξέλιξη.  

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΠΙΕΡΙΑΣ

ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΜΠΕΤΤΥ) ΣΚΟΥΦΑ

ΤΖΑΜΑΚΛΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ

ΚΑΣΤΟΡΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version