Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο με άδεια από τα κεντρικά όποιος θέλει να βγει στα κανάλια

AIGINIONEWS: ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο με άδεια από τα κεντρικά όποιος θέλει να βγει στα κανάλια AIGINIONEWS: ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο με άδεια από τα κεντρικά όποιος θέλει να βγει στα κανάλια

Η συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου της Παρασκευής, ανέδειξε τα νέα πρόσωπα του "αγώνα", στον απόηχο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

 Σε σπριντ εικοσιοκτώ ημερών επιδίδεται ο Αλέξης Τσίπρας για να σωθεί ό,τι σώζεται στον εκλογικό πολυτραυματία ΣΥΡΙΖΑ , ο οποίος αναζητεί να βγάλει το κεφάλι από το νερό, στις κάλπες της 25ης Ιουνίου.
Η συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου της Παρασκευής, ανέδειξε τα νέα πρόσωπα του "αγώνα", στον απόηχο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου:
1. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανασυντάσσεται ταχύτατα, αποφασιστικά και αποτελεσματικά, αναδεικνύοντας -μέσω των προσώπων που επέλεξε- τα χαρακτηριστικά ενός κόμματος εξουσίας που παραμένει ο κορμός της προοδευτικής παράταξης και το αντίπαλο δέος στις καθεστωτικές νοοτροπίες της Δεξιάς και τις ηγεμονικές της βλέψεις.
Με την αισιοδοξία που φέρνουν τα νέα σε ηλικία πρόσωπα, την γνώση κι εμπειρία που ενσωματώνουν όσοι έχουν θητεύσει σε νευραλγικές κυβερνητικές θέσεις και την επιστημονική επάρκεια των στελεχών που έχουν αριστεύσει στους τομείς που ασχολήθηκαν, η νέα Εκλογική Επιτροπή έχει ήδη "πιάσει δουλειά".
2. Βασικό καθήκον της Επιτροπής είναι η προώθηση στην κοινωνία του συνόλου των επεξεργασιών και των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Έτσι ώστε αυτές αρχικά να φτάσουν στα αυτιά των πολιτών, να γίνουν κατανοητές και να αποτελέσουν πειστικές απαντήσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας. Ιδίως μάλιστα στους πολίτες που απομακρύνθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση.
3. Η Εκλογική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που θα πλαισιώσει τον Αλέξη Τσίπρα και την συντονίζει η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, απαρτίζεται από πρόσωπα που έχουν εργαστεί και συμβάλλει στην διαμόρφωση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ο Δημήτρης Λυρίτσης, ο δικηγόρος των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και ειδικός σε θέματα υπεράσπισης της πρώτης κατοικίας ενώ επαπειλούνται 700.000 πλειστηριασμοί.

Η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με σπουδές στο Χάρβαρντ, που απέδειξε την αξία της στην περίοδο της πανδημίας υπερασπιζόμενη τις δομές δημόσιας υγείας.

Επίσης ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας εξειδικευμένος σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης.

Στην εκλογική Επιτροπή συμμετέχουν ως sine qua non πρόσωπα για την προώθηση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και οι:

Γιώργος Χουλιαράκης ( για τα τραπεζικά), Ευάγγελος Αποστολάκης ( ζητήματα Αμύνης), Έφη Αχτσιόγλου ( για την Οικονομία) , η Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Οι τεχνοκράτες
Μετά το στρατηγικό λάθος της απλής αναλογικής ( είναι - σχεδόν- κοινή παραδοχή ότι έσφαλλαν στον ΣΥΡΙΖΑ) , προσπαθεί το κόμμα αυτή τη στιγμή να δώσει σήμα αξιοποίησης στελεχών με περγαμηνές και τεχνοκρατική επάρκεια.
Η Κουμουνδούρου "φωτίζει" ιδιαίτερα τη συμμετοχή στην επιτροπή εκλογικού αγώνα των : Διάνας Βουτυράκου και της διδάκτορος πληροφορικής του ΑΠΘ Μακρίνας- Βιόλα Κώστη οι οποίες "βρίσκονται δίπλα στον Αλέξη Χαρίτση που από τα κυβερνητικά πόστα καταγράφηκε ως ο αποτελεσματικος υπουργός στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων".
Επίσης ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά και της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet, ειδικός στα ζητήματα της ενέργειας καθώς και η Τζένη Λειβαδάρου κορυφαίο στέλεχος της αγοράς σε ζητήματα ενεργειακών επενδύσεων.

Στην νέα Εκλογική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν και οι:
* Στέφανος Κασελάκης, ( εκ της της ομογένειας που έχει θητεύσει στο επιτελείου του Προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden)
*Κινυούα Μάινα Νικόδημος (με δράση για την ενσωμάτωση των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία.
Υπενθυμίζεται πως πας άλλος που επιθυμεί να παρέμβει δημόσια με εμφανίσεις σε ΜΜΕ, συνεντεύξεις κλπ θα πρέπει να παίρνει "άδεια" από τα Κεντρικά του κόμματος.

Πηγή: Capital.gr

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version