Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Παράδοση των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 στον Πρόεδρο της Βουλής και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

AIGINIONEWS: Παράδοση των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 στον Πρόεδρο της Βουλής και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας AIGINIONEWS: Παράδοση των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 στον Πρόεδρο της Βουλής και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, υποδέχθηκε  στη Βουλή των Ελλήνων την υπηρεσιακή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Καλλιόπη Σπανού, η οποία του παρέδωσε τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 και τον αριθμό των εδρών που καταλαμβάνουν τα κόμματα της νέας Βουλής. 

Ο κ. Τασούλας συνεχάρη την κ. Σπανού για την απρόσκοπτη και άψογη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.
Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Βουλής μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να ανακοινώσει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τη δύναμη των κομμάτων της νέας Βουλής, όπως ορίζουν το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής. Κατά τη συνάντησή τους διημείφθησαν οι ακόλουθες δηλώσεις:

 

Πρόεδρος της Βουλής: «Κυρία Πρόεδρε, όπως ξέρετε, βάσει του Συντάγματος, είμαι επιφορτισμένος να σας ανακοινώσω τη δύναμη των κομμάτων στη Βουλή, όπως αυτή προκύπτει από την ενημέρωση που μου έκανε προ ολίγου, στο γραφείο μου, η υπηρεσιακή Υπουργός Εσωτερικών, η κυρία Σπανού. Η ενημέρωση ήταν πλήρης.
Οι εκλογές έγιναν κατά κοινή παραδοχή μέσα σε ένα κλίμα που εγγυήθηκε -πάλι θα αναφερθώ στο Σύνταγμα, κυρία Πρόεδρε, γιατί ξέρω ότι είναι η κορωνίδα του πολιτεύματός μας- εγγυήθηκε λοιπόν η Πολιτεία την ελεύθερη και ανόθευτη διεξαγωγή τους, και κατά κοινή παραδοχή έτσι έγιναν οι εκλογές, με τη λήξη της τετραετίας. Τα αποτελέσματα, με συντριπτική ενσωμάτωση, που φτάνει το 99,7%, βρίσκονται εδώ και τυπικά θα σας τα παραδώσω για να δρομολογήσετε τις μετέπειτα εξελίξεις που άπτονται των αρμοδιοτήτων σας.
Επιτρέψτε μου, λοιπόν, εδώ είναι τα αποτελέσματα από το Υπουργείο Εσωτερικών. Είναι μεγάλη η ενσωμάτωση, η δύναμη των κομμάτων είναι απαράλλαχτη, δεν υπάρχει περίπτωση αυτή να αλλάξει και έχουμε και τα ονόματα των βουλευτών που εκλέγονται».


Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Όπως είπατε κι εσείς, είναι πολύ ευχάριστο που και η προεκλογική περίοδος κύλησε ομαλά και με τις συνήθειες ενός δημοκρατικού διαλόγου. Στη λειτουργία της Δημοκρατίας πάντα υπάρχουν οι σχετικές εντάσεις, αλλά δεν νομίζω ότι ξεπεράστηκαν κάποια όρια. Οι εκλογές που είναι το πιο κρίσιμο -και η προετοιμασία και η μέρα η χθεσινή- κύλησαν με απόλυτη ομαλότητα και χάρη και στην πρόοδο της τεχνολογίας είχαμε ήδη από αρκετά νωρίς τη δυνατότητα να έχουμε αποτελέσματα. Και τώρα, όπως λέτε κι εσείς, η Υπουργός έφερε σχεδόν οριστικά αποτελέσματα σε ένα συντριπτικό ποσοστό. Επομένως από εδώ και πέρα το Σύνταγμα έχει με μεγάλη σαφήνεια προδιαγράψει την πορεία των πραγμάτων. Φυσικά θα ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία και όλα εύχομαι να πάνε κατ’ ευχήν».

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version