Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Ανακοίνωση Τ.Ε Πιερίας του ΚΚΕ: Να παρθεί πίσω η απόλυση εργαζομένου

AIGINIONEWS: Ανακοίνωση Τ.Ε Πιερίας του ΚΚΕ: Να παρθεί πίσω η απόλυση εργαζομένου AIGINIONEWS: Ανακοίνωση Τ.Ε Πιερίας του ΚΚΕ: Να παρθεί πίσω η απόλυση εργαζομένου

Να παρθεί πίσω η απόλυση εργαζομένου- επειδή απέργησε στις 8 Μάρτη-για να μη συγκαληφθεί το έγκλημα στα Τέμπη.

Η Τ.Ε Πιερίας του ΚΚΕ καταδικάζει την εκδικητική απόλυση εργαζόμενου συνδικαλιστή, μέλους Δ.Σ εργατικού σωματείου και πιο συγκεκριμένα του αντιπροέδρου του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Πιερίας Η Πρωτοπορία

Το έγκλημά του ήταν ότι μαζί με δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες σε όλη την χώρα, απέργησε στις 8 Μάρτη για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στο σιδηρόδρομο, για να αποκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες που οδήγησαν στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη.

Παρά τη δικαιολογημένη οργή και το θυμό του λαού και της νεολαίας για τον άδικο χαμό 57 νέων ανθρώπων, η εν λόγω επιχείρηση δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα και προχώρησε σε απόλυση για συνδικαλιστική δράση, μόλις δύο μέρες μετά την απεργία.

Οι προφάσεις για δήθεν περικοπές σε προσωπικό, πέρα από απαράδεκτες είναι ταυτόχρονα και αναληθής, καθώς η επιχείρηση βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση εργαζόμενου στην ειδικότητα του απολυμένου.

Καλούμε τα σωματεία κι όλους τους μαζικούς φορείς της Πιερίας, να καταδικάσουν την απόλυση, απαιτώντας ο εργαζόμενος να επιστρέψει πίσω στη δουλειά του.

Καλούμε τους εργαζόμενους και εργαζόμενες, τη νεολαία, συνολικά το λαό της Πιερίας, να πάρει μέρος στην απεργία 16 Μάρτη αλλά και στις υπόλοιπες αγωνιστικές κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη αυτές τις μέρες και με τη δράση του να διεκδικήσει τη ζωή που του αξίζει.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version