Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Mητσοτάκης: Ο διαχωρισμός «καραμανλικοί-μητσοτακικοί» ανήκει στον 20ό αιώνα

Συνέντευξη του υποψήφιου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

«Το βιβλίο του λαϊκισμού στη χώρα μας κλείνει και το τελευταίο κεφάλαιό του είναι ο κ. Τσίπρας» δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας ότι είναι ο πλέον κατάλληλος για να κερδίσει τον νυν πρωθυπουργό.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, το πρωί της Κυριακής:

 

Μπορώ να κερδίσω τον κ. Τσίπρα διότι πιστεύω ότι είμαι ο πιο κατάλληλος να διευρύνω τη ΝΔ, να την κάνω μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και να προτάξω ένα προφίλ ηγεσίας πολύ διαφορετικό από αυτό που πρεσβεύει ο Αλέξης Τσίπρας δίνοντας έμφαση στην αλήθεια και σε λύσεις για την πραγματική οικονομία που θα φέρουν ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να υποστηρίξει τη μεσαία τάξη που αποτελεί ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Η κεντροδεξιά παράταξη μπορεί να προτάξει ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Αν εκλεγώ πρόεδρος, η ΝΔ πολύ σύντομα θα αναδιοργανωθεί οργανωτικά και είμαι βέβαιος ότι εντός δυο μηνών θα προηγείται σημαντικά δημοσκοπικά του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες αναζητούν μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Στήριξη αλά καρτ στην κυβέρνηση δεν θα προσφέρουμε. Δεν πρόκειται να συναινέσω με τον κ. Τσίπρα όσο κατεδαφίζει τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία. Δεν θα είμαστε το βολικό δεκανίκι της Κυβέρνησης.

Ζητώ από τους πολίτες να με ψηφίσουν για να αλλάξω και να διευρύνω τη Νέα Δημοκρατία, για να μπορέσω εντός τριών μηνών να την έχω έτοιμη, σε περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές, να κερδίσουμε τον Αλέξη Τσίπρα.

Έχω δεσμευθεί να μην μιλήσω για συνυποψηφίους μου. Καμία προσωπική αντιπαράθεση με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη όχι μόνο λόγω της δύσκολης προσωπικής στιγμής του συνυποψηφίου μου αλλά και για να διασφαλίσουμε την ενότητα. Ο εχθρός μας είναι απέναντι.

Ο διαχωρισμός Καραμανλικών - Μητσοτακικών ανήκει στον 20ό αιώνα. Οι πολίτες δεν ασχολούνται με αυτά, περιμένουν από εμάς ενότητα και ρεαλιστικές λύσεις.

Οι αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή για την ανάγκη της αλήθειας είναι αρχές που πιστεύω ότι χαρακτηρίζουν και το δικό μου πολιτικό λόγο.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για το θάνατο της αδελφής του.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version