Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής και τήρηση ενός λεπτού σιγής για την απώλεια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού

AIGINIONEWS: Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής και τήρηση ενός λεπτού σιγής για την απώλεια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού AIGINIONEWS: Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής και τήρηση ενός λεπτού σιγής για την απώλεια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού

Η Βουλή τίμησε  τη μνήμη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, με την τήρηση ενός λεπτού σιγής κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας.

 Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, πληροφορηθείς τον θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού, είχε επικοινωνία το πρωί με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία κ. Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο εξέφρασε τα συλλυπητήρια του.
Ο κ. Τασούλας μιλώντας στην Ολομέλεια τόνισε πως «το ελληνικό Κοινοβούλιο θα θυμάται πάντα τη μαχητικότητα, την πίστη του Νεκτάριου Σαντορινιού στις δυνατότητες της ιδιαίτερης πατρίδας του, την οποία εκπροσώπησε με πίστη και θάρρος». Όπως υπογράμμισε, πάνω απ’ όλα, ακόμη και από την προσωπική του μεγάλη δοκιμασία, έβαζε το καθήκον του, το χρέος του προς τον κοινοβουλευτισμό και προς την ιδιαίτερη πατρίδα του η οποία σήμερα υποκλίνεται στη μνήμη του.

Ακολουθεί ολόκληρη η συλλυπητήρια ομιλία του Προέδρου της Βουλής στην Ολομέλεια.
«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πριν ακόμη μαραθούν τα χρυσάνθεμα τα οποία είχαμε αφιερώσει στον συνάδελφο από τα Χανιά, τον Μανούσο Βολουδάκη, έχουμε ένα δεύτερο γεγονός απανωτό, την απώλεια του άξιου και πολύ αγαπητού συναδέλφου, του Νεκτάριου Σαντορινιού, που εκπροσώπησε τα τελευταία χρόνια επάξια και αποτελεσματικά τα Δωδεκάνησα στο ελληνικό Κοινοβούλιο αλλά και εθήτευσε γόνιμα στην κυβέρνηση της χώρας, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Η ανθρώπινη μοίρα, όπως είχα την ευκαιρία να ξαναπώ, δεν κάνει εξαιρέσεις, είναι ιδιαίτερα σκληρή, έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο μόλις 50 ετών, με δύο παιδιά, με μια σύζυγο τη Ματίνα, τους οποίους αφήνει πίσω του και τους οποίους συλλυπούμεθα.

Το ελληνικό Κοινοβούλιο θα θυμάται πάντα τη μαχητικότητα, την πίστη του στις δυνατότητες της ιδιαίτερης πατρίδας του, την οποία επαναλαμβάνω κατ’ επανάληψη εκπροσώπησε εδώ και την εκπροσώπησε με πίστη, με θάρρος και με “ακαταδεξιά” έναντι της προσωπικής σοβαρής περιπέτειας που τον ταλαιπώρησε τα τελευταία τουλάχιστον 2,5 χρόνια.
Είναι εντυπωσιακό πώς ο Νεκτάριος Σαντορινιός, πάνω απ’ όλα, ακόμη και από την προσωπική του μεγάλη δοκιμασία και τελικά ανυπέρβλητη δοκιμασία, έβαζε το καθήκον του, το χρέος του προς τον κοινοβουλευτισμό και προς την ιδιαίτερη πατρίδα του η οποία σήμερα υποκλίνεται στη μνήμη ενός νέου ανθρώπου που ενώ δεν συμπλήρωσε τον κύκλο της ζωής του όπως αναμενόταν, συμπλήρωσε το έργο και το καθήκον της ζωής του με τρόπο που όλοι μας να του το αναγνωρίζουμε.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, συνάδελφοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, θερμά συλλυπητήρια, είχα την ευκαιρία να τα εκφράσω πριν λίγο και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Όσο και αν αυτή η δοκιμασία του Νεκτάριου Σαντορινιού σε σχέση με την δραματική επιδείνωση της υγείας του ήταν κάτι το οποίο στατιστικά θα μπορούσε να είχε αυτή την εξέλιξη που είχε σήμερα, ωστόσο η ώρα της ανακοίνωσης του θανάτου, μετά από μία σκληρή δοκιμασία, δεν παύει να είναι ασήκωτη. Να ξέρετε ότι αυτό το ασήκωτο το απαλύνει μια ανθρώπινη ανάμνηση ενός άξιου, ενός δημιουργικού συναδέλφου που τίμησε την ιδιότητα του βουλευτού, την ιδιότητα του υπουργού, την ιδιότητα του πατέρα, του συζύγου, του οικογενειάρχη και κυρίως του Δωδεκανήσιου. Αιωνία του η μνήμη».

...

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version