Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΟΡΦΕΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

AIGINIONEWS: ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΟΡΦΕΟ ΣΤΗΝ  ΥΠΟΥΡΓΟ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ AIGINIONEWS: ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΟΡΦΕΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη είχε  αντιπροσωπεία φορέων της Πιερίας, αποτελούμενη από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, τον Δήμαρχο Δίου Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιο και εκπροσώπους του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου και συγκεκριμένα τον Πρόεδρο Γρηγόρη Παπαχρήστο, τον Αντιπρόεδρο Οδυσσέα Μανωλόπουλο και τον Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων Ραφαήλ Μετενίδη. 

Στην ατζέντα της συζήτησης ήταν τα εξής θέματα.

 Η Αναμόρφωση της εισόδου στο Αρχαιολογικό Πάρκο Δίου.
Η Αντιπλημμυρική μελέτη του αρχαιολογικού χώρου .
Η συντήρηση και αναβάθμιση του αρχαίου θεάτρου Δίου
Η συντήρηση και αναβάθμιση του αρχαιολογικού μουσείου Δίου

Η υπουργός αφού άκουσε τα θέματα που έθεσαν από κοινού οι φορείς της Πιερίας, απάντησε για το καθένα ξεχωριστά.
Για με την αναμόρφωση της εισόδου του αρχαιολογικού πάρκου, ενημέρωσε ότι έχει ανατεθεί ήδη σε εργολάβο η εκτέλεση του έργου και είναι θέμα ημερών η εγκατάστασή του.
Για την αντιπλημμυρική μελέτη του αρχαιολογικού πάρκου, μετά από κάποιες ενστάσεις του δημάρχου και της Αντιπεριφερειάρχη , πρότεινε κοινή σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων στις δύο αντιπλημμυρικές μελέτες που αφορούν το δήμο και τον αρχαιολογικό χώρο, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στο υπουργείο, για να εξευρεθεί η πλέον κατάλληλη λύση .
Για τη συντήρηση και αναβάθμιση του αρχαίου θεάτρου Δίου, εκτός της μεγάλης μελέτης που χρηματοδοτεί η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ενημέρωσε πως έχει συνταχθεί τεχνικό δελτίο και έχει ενταχθεί το έργο στο ταμείο ανάκαμψης με 180 χιλ. ευρώ, εκκρεμεί η υπογραφή του υπουργείου οικονομικών.
Για τη συντήρηση και αναβάθμιση του αρχαιολογικού μουσείου Δίου, απάντησε πως είναι δέσμευσή της στον αείμνηστο καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή και ότι ήδη δρομολογούνται οι διαδικασίες εκτέλεσης του έργου.
Για το Φεστιβάλ Ολύμπου, απάντησε στα αιτήματα του προέδρου του ΟΡΦΕΟ, αναγνωρίζοντας πως πρόκειται για ένα από τα σπουδαιότερα φεστιβάλ της χώρας και ζήτησε από τον πρόεδρο να καταθέσει γραπτώς κάποια από τα αιτήματα που αφορούν το υπουργείο Πολιτισμού. Όπως την πολιτιστική και οικονομική υποστήριξη του θεσμού της τιμώμενης χώρας, την υποστήριξη των εκδηλώσεων προς τιμή του καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή.

Ο πρόεδρος του ΟΡΦΕΟ, πρόσφερε στην υπουργό το λεύκωμα καθώς και το ψηφιδωτό των 50 χρόνων Φεστιβάλ Ολύμπου. Λεύκωμα με τα θρησκευτικά μνημεία της Πιερίας πρόσφερε και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

 

 


  

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version