Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΚΚΕ: Τι δεν είπε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην Πιερία

AIGINIONEWS:ΚΚΕ: Τι δεν είπε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην Πιερία AIGINIONEWS:ΚΚΕ: Τι δεν είπε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην Πιερία

Η εξιδανικευμένη εικόνα που προσπαθεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση, τσαλακώνεται από τις συνθήκες ζωής, από τη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο δήμο Πύδνας – Κολινδρού, αναφέρθηκε στα βιομηχανικά πάρκα τα οποία όπως είπε μπορούν να ανθίσουν στην περιοχή.
Μάλιστα το παρουσίασε όλο αυτό, σαν κάτι από το οποίο θα έχει όφελος ολόκληρη η περιοχή, ολόκληρος ο λαός, ιδιαίτερα εκείνοι που ζουν από τον πρωτογενή τομέα.

Για άλλη μια φορά γίνεται φανερό οτι στα σκαριά της, αυτήν η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, απεργάζεται σχέδια με τα οποία ωφελημένοι θα βγουν κάποιοι λίγοι μεγαλοεπενδυτές, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στην αγορά γης, την ανέγερση ή και επέκταση των εγκαταστάσεών τους και μάλιστα ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές.
Την ίδια ώρα όμως, οι βιοπαλαιστές αγρότες θα συνεχίσουν να ζουν με τη θηλιά στο λαιμό, λόγω του μειωμένου εισοδήματός τους, που προκύπτει από το υψηλό κόστος παραγωγής, την υψηλή φορολογία, τις χαμηλές τιμές που οι έμποροι παίρνουν την παραγωγή τους, τις ελλιπείς αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές, κ.α.

Μπορεί λοιπόν να ακούστηκαν μεγαλοστομίες δια στόματος πρωθυπουργού για τα βιομηχανικά πάρκα, τις εξαγωγές εμπορευμάτων και τα κέρδη των μεγαλοεπενδυτών, όμως δεν ακούστηκε κουβέντα για τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες, συνολικά ο λαός της περιοχής.

Ο πρωθυπουργός δεν είπε κουβέντα για τους ορυζοπαραγωγούς του δήμου Πύδνας – Κολινδρού, όπου η παραγωγή τους υπέστη ολική καταστροφή λόγω χαλαζόπτωσης και δεν ξέρουν ούτε πότε, ούτε πώς θα αποζημιωθούν.
Δεν είπε τίποτα για τους ακτινιδοπαραγωγούς του δήμου Πύδνας – Κολινδρού και της υπόλοιπης Πιερίας, οι οποίοι είδαν τις τιμές των προϊόντων τους να πιάνουν πάτο, με κίνδυνο να βρεθούν ακόμα και χρεωμένοι.
Το ίδιο και για τους σταφυλοπαραγωγούς της ποικιλίας CRIMSON, των οποίων η παραγωγή ή αγοράζεται από τους εμπόρους σε επίσης πολύ χαμηλές τιμές ή μένει απούλητη με τις όποιες καταστροφικές συνέπειες.

Κατά την επίσκεψή του στην Κατερίνη, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε χωρίς ντροπή, στα άτομα με ειδικές ανάγκες και τον τρόπο με τον οποίο τους αντιμετωπίζει η κυβέρνηση της ΝΔ, που δήθεν έχει κοινωνικό πρόσωπο.
Μάλιστα στήθηκε ολόκληρο χάπενινγ στη Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης, προκειμένου να στηριχτεί αυτό το επιχείρημα.

Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική.
Μια επίσκεψη στα παραπήγματα που συνεχίζουν να είναι εγκατεστημένα τα σχολεία ειδικής αγωγής σε όλη την Πιερία και ο καθένας θα πειστεί για το αντίθετο.

Καμία αναφορά από τον πρωθυπουργό για την υποχρηματοδότηση που υφίσταται όλα αυτά τα χρόνια η Υγεία, η Παιδεία, η Πρόνοια, με τις ανάλογες συνέπειες στην Ειδική Αγωγή.
Δεν είπε τίποτα για τα ταβάνια που στάζουν σε ειδικό σχολείο της Κατερίνης όποτε βρέχει και χρησιμοποιούνται κουβάδες για να μην πλημμυρίζουν οι διάδρομοι.

Δεν είπε τίποτα για τις ελλείψεις σε αίθουσες εκδηλώσεων και sensory rooms, ούτε για τα ανεπαρκή κλειστά γυμναστήρια, τα οποία έχουν ανάγκη τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Δεν είπε τίποτα για την κατάργηση ολιγομελών τμημάτων, με αποτέλεσμα στις περισσότερες περιπτώσεις να είναι πολύ δύσκολο να γίνει μάθημα όπως πρέπει, ούτε φυσικά αναφέρθηκε στις πολλές και σοβαρές ελλείψεις, λόγω υποστελεχομένου ή σε άλλες περιπτώσεις ανύπαρκτου προσωπικού, σε κοινωνικούς λειτουργούς, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές, σχολικούς νοσηλευτές και ψυχολόγους.

Η κατάσταση την οποία βιώνει ο λαός σήμερα, η αγανάκτηση για όλα όσα ζούμε, ήρθε η ώρα να γίνει οργανωμένος αγώνας, που δε θα εγκλωβίζεται σε κάλπικα διλήμματα και δευτερεύουσες αντιπαραθέσεις μεταξύ της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για το ποιος τελικά θα εφαρμόσει την ίδια πολιτική.
Δεν αρκεί να φύγει μια κυβέρνηση για να έρθει μια άλλη που θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο εξυπηρέτησης του μεγάλου κεφαλαίου.

Καμία ανοχή στη σημερινή βαρβαρότητα και τους κάθε λογής εκφραστές της.
Ήρθε η ώρα ο λαός να γράψει το δικό του σενάριο.
Να βάλουμε τέλος στο σημερινό βάρβαρο δρόμο, για να ανατείλει η ελπίδα.

Καμία αναμονή.
Αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού, για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής.

 

 

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version