Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Εγκάρδια συνάντηση Κάρολου - Βαρθολομαίου στο Μπάκιγχαμ

AIGINIONEWS: Εγκάρδια συνάντηση Κάρολου - Βαρθολομαίου στο Μπάκιγχαμ AIGINIONEWS: Εγκάρδια συνάντηση Κάρολου - Βαρθολομαίου στο Μπάκιγχαμ

Ο Βασιλιάς Κάρολος υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Μπάκιγχαμ.

Επί μισή ώρα Κάρολος και Βαρθολομαίος είχαν μια εγκάρδια συζήτηση στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ όπου ο νέος Βασιλιάς υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη, το απόγευμα της Τρίτης.
Κατά τη διάρκεια της ημίωρης συνάντησής τους, ο Πατριάρχης εξέφρασε προς τον Βασιλιά Κάρολο, και εκ του σύνεγγυς, τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο της μητέρας του, Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, καθώς και τις θερμότερες ευχές του για επιτυχή και καρποφόρα άσκηση των νέων υψηλών καθηκόντων του.
Ο Πατριάρχης αναφέρθηκε, επίσης, και στην επέτειο της εκατονταετηρίδος από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, και είχαν την ευκαιρία με τον Βασιλιά Κάρολο να συζητήσουν και άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Αμέσως μετά, ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρουσίασε στον Βασιλιά τα μέλη της συνοδείας του, τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κ. Νικήτα, και τους Μητροπολίτες Βελγίου κ. Αθηναγόρα και Λαοδικείας κ. Θεοδώρητο.

Στη συνάντηση παρέστησαν και οι Πρέσβεις της Ελλάδος στο Λονδίνο Ιωάννης Ραπτάκης και του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα Μάθιου Λοτζ.


 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version