Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Συνάντηση Φ.Μπαραλιάκου με το ΔΣ και μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δίου – Ολύμπου «DION FRUITS»

AIGINIONEWS: Συνάντηση Φ.Μπαραλιάκου με το ΔΣ και μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δίου – Ολύμπου «DION FRUITS» AIGINIONEWS: Συνάντηση Φ.Μπαραλιάκου με το ΔΣ και μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δίου – Ολύμπου «DION FRUITS»

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Βουλευτή ΝΔ Πιερίας Φώντα Μπαραλιάκου και του Διοικητικού Συμβουλίου και μελών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δίου – Ολύμπου «DION FRUITS».

 Βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ των δύο πλευρών υπήρξε η καταβολή των 26,2 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν σε Οργανώσεις Παραγωγών για την αντιμετώπιση των συνεπειών της Ουκρανικής κρίσης από ενωσιακούς πόρους, με πολλές ομάδες παραγωγών να μένουν εκτός της ενίσχυσης.
Ο Βουλευτής ενημέρωσε τα μέλη του συνεταιρισμού πως επικοινώνησε ο ίδιος με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά ζητώντας να καταβληθούν ενισχύσεις προς όλους τους αγρότες οι οποίοι δέχθηκαν τις επιπτώσεις της ουκρανικής και ενεργειακής κρίσης, σε όσους είχαν καταστροφές στις καλλιέργειές τους αλλά και σε όσους συνάντησαν αδυναμία στην πώληση των προϊόντων τους, με τον Υπουργό να δεσμεύεται για την αναζήτηση νέων κονδυλίων για τη στήριξη όλων των αγροτών.
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Νίκος Μαλτής ανέδειξε το θέμα της αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών, με τα μέλη του συνεταιρισμού να εκδηλώνουν την επιθυμία τους για αλλαγή της καλλιέργειας συγκεκριμένα των σταφυλιών Crimson και των ακτινιδίων ποικιλίας Τσεχελίδη με άλλες δενδρώδεις καλλιέργειες.
Ακόμη, επισημάνθηκε από τα μέλη του συνεταιρισμού το μείζον θέμα της άρδευσης των χωραφιών και του προβλήματος που υπάρχει στην περιοχή για νέες γεωτρήσεις, αλλά και οι ζημίες της φετινής παραγωγής των σταφυλιών με τις επιπτώσεις των βροχοπτώσεων να είναι εξαιρετικά σημαντικές.
Τέλος, τα μέλη του συνεταιρισμού παρέθεσαν στον Βουλευτή τον σχεδιασμό τους για τη δημιουργία χώρων ψυγείων αποθήκευσης των προϊόντων τους, που προς το παρόν έχουν παγώσει λόγω των ανατιμήσεων στο κατασκευαστικό κόστος.
Ο κ. Μπαραλιάκος από την πλευρά του ανέδειξε την φιλοαγροτική πολιτική της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με μία σειρά μέτρων για τους αγρότες όπως η μείωση φόρου 50% στους αγρότες μέλη συνεταιρισμού και συμβολαιακής, η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης των αγροτών τον Αύγουστο, η μείωση του Φ.Π.Α. στα λιπάσματα αλλά και η αποζημίωση των 350 εκατομμυρίων ευρώ στους αγρότες από τον ΕΛΓΑ για το 2021 εκ των οποίων τα 190 προερχόταν από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα 160 από τις εισφορές των ίδιων των αγροτών, ενώ δεσμεύτηκε να διερευνήσει το σημαντικό θέμα του ιδιοκτησιακού στις εκτάσεις που προήλθαν από διανομή και καλλιεργούνται σήμερα από τους κατοίκους του ΔΔ Δίου.
Στην συνάντηση συμμετείχαν, εκτός του Προέδρου Ν.Μαλτή τα μέλη του ΔΣ του Συνεταιρισμού, ο Αντιπρόεδρος Τριαντ.Καραμήτρος, και ο Γραμματέας Ευαγ.Βαθρακοκοίλης, καθώς και πολλά μέλη του. Κλείνοντας ο Βουλευτής αφού ευχαρίστησε το ΔΣ για την πρόσκληση δεσμεύθηκε πως θα συνεχίζει να βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον Συνεταιρισμό αλλά και δίπλα σε κάθε αγρότη της Πιερίας, όπως πράττει μέχρι σήμερα από την αρχή της θητείας του, τόσο για την εξεύρεση λύσεων στα όποια προβλήματα ανακύπτουν όσο και για την προώθηση και ανάδειξη των αρίστης ποιότητας αγροτικών προϊόντων της Πιερικής γης.

 


 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version