Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Τζιτζικώστας:Τα πέντε βήματα για την ανασυγκρότηση της Νέας Δημοκρατίας

Τα πρώτα πέντε βήματα για την ανασυγκρότηση της Νέας Δημοκρατίας...

 που περιλαμβάνουν ορισμό αντιπροέδρων, σύγκληση όλων των οργάνων του κόμματος και αλλαγή καταστατικού παρουσίασε σήμερα σε ειδική εκδήλωση ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος  Απόστολος Τζιτζικώστας.

Τα πέντε αυτά βήματα, όπως τα περιέγραψε ο κ. Τζιτζικώστας, είναι:

Αμέσως μετά την εκλογή μου θα ορίσω δύο αντιπροέδρους. Έναν για να συντονίζει το κοινοβουλευτικό έργο και έναν που θα αναλάβει την ευθύνη διατύπωσης ενός Σχεδίου Αναγέννησης της χώρας, που θα εφαρμόσουμε ως κυβέρνηση.

Μέσα στις πρώτες δέκα μέρες θα συγκληθούν όλα τα όργανα του κόμματος για να έχουν συγκεκριμένες κατευθύνσεις για τεκμηριωμένη, αιχμηρή και υπεύθυνη στάση απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ. Δημιουργείται «σκιώδης κυβέρνηση».

Σε 15 μέρες θα ξεκινήσει ο διάλογος για τη διατύπωση του Σχεδίου Αναγέννησης της χώρας και ταυτόχρονα για ένα νέο Καταστατικό. Στόχος είναι, όσοι μετέχουν στις εκλογές ανάδειξης προέδρου την Κυριακή, να συμμετέχουν ηλεκτρονικά μέσα από ερωτηματολόγια στη δημόσια συζήτηση.

Σ’ αυτό το διάλογο θα μπω πρώτος εγώ. Γι’ αυτό καταθέτω μια πρώτη δέσμη προτάσεων για συζήτηση.

-Οικονομία: Δίκαιο φορολογικό σύστημα και ένα κράτος που παράγει, βασισμένο στην αξιοκρατία.

-Ανάπτυξη: Ίσες ευκαιρίες σε όλους, ανοιχτούς ορίζοντες και σύγχρονη αντίληψη για την αγορά.

-Θεσμικές αλλαγές: Προμετωπίδα η μάχη για συνταγματική αναθεώρηση και τα μέτρα ανάκτησης της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος.

-Παιδεία: Εθνική, εξωστρεφής, συνδεδεμένη με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

-Υγεία και Ασφάλιση: Εδώ και τώρα τομές βασισμένες στην κοινωνική Δικαιοσύνη και την ανταποδοτικότητα.

Στόχος μου είναι στο τέλος της Άνοιξης του 2016, να οδηγήσω την παράταξη σε ένα ανοιχτό συνέδριο αναγέννησης της Κεντροδεξιάς. Να δούμε ποιοι είμαστε, ποιους εκφράζουμε και που θέλουμε να πάμε τη χώρα.

«Η παρουσίαση των πέντε βημάτων για μια μεγάλη Νέα Δημοκρατία, καθώς και των πολιτικών θέσεων μου, αποτελούν αφενός τους κεντρικούς πυλώνες αλλαγών στην παράταξή μας, αφετέρου, τη βάση του διαλόγου που θα κάνουμε οργανωμένα με τους πολίτες, για την επίτευξη μια νέας κοινωνικής συμφωνίας, μέσα από την οποία θα διαμορφώσουμε το Σχέδιο Αναγέννησης της χώρας», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Τα πρώτα πέντε βήματα αποσκοπούν, όπως εξήγησε ο κ. Τζιτζικώστας, στην ουσιαστική αλλαγή της Νέας Δημοκρατίας, καθώς όπως είπε: «Σχεδιάζω μια παράταξη δημοκρατική, χωρίς στεγανά, δίχως όσους και όσα μας πίκραναν και μας οδήγησαν στην κρίση. Όραμα μου, είναι μια Νέα Δημοκρατία μεγάλη, διαφανής και πραγματικά φιλελεύθερη. Μια Νέα Δημοκρατία εχθρό του λαϊκισμού, των πελατειακών σχέσεων και της ατολμίας. Μια Νέα Δημοκρατία που θα μάθει και πάλι να ακούει τους ανθρώπους της. Μια Νέα Δημοκρατία που θα συνομιλεί με την κοινωνία των πολιτών, τους φορείς, τα επιμελητήρια, τις παραγωγικές τάξεις. Μια Νέα Δημοκρατία που είναι περήφανη για την ιδεολογία της και αυτά που πιστεύει θα τα κάνει πράξη. Η νέα Νέα Δημοκρατία που μαζί θα κάνουμε πράξη, θα είναι ένα κόμμα ανοιχτό, δημοκρατικό και συμμετοχικό με άξονα το Μέλος. Σε διαρκή διάλογο με την κοινωνία, με ενεργή συμμετοχή των μελών και λογοδοσία επιτέλους, των προσώπων σε θέσεις ευθύνης».

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version