Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Διαφωνεί, αλλά ψηφίζει...

Τελικά ποιον κοροϊδεύουν;;;;

Σε πλήρη αποδόμηση των νέων διατάξεων που αφορούν την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων προχώρησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, εστιάζοντας, ωστόσο, την κριτική της όχι στην κυβέρνηση που εισηγείται το νέο πακέτο προαπαιτούμενων, αλλά στην διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Είναι ενδεικτική μάλιστα η παρατήρηση του κ. Χάρη Θεοχάρη (ΠοτάμΙ) ο οποίος ακούγοντας την ΚΥΡΊΑ Κασιμάτη είπε «μα καλά δεν καταλαβαίνει ότι η κυβέρνηση φέρνει το νομοσχέδιο».

Η τοποθέτηση της βουλευτού θεωρήθηκε από ορισμένους ως προαναγγελία διαφοροποίησης ωστόσο από το περιβάλλον της επισημαίνουν ότι η ίδια δεν θα καταψηφίσει τις προωθούμενες διατάξεις.

Ειδικότερα, η κυρία Κασιμάτη για να καλύψει - όπως είπε - «το κενό της αντιπολίτευσης» ανέφερε ότι «Η ΤτΕ μας λέει ότι αφού ανακεφαλαιοποιήσαμε τις τράπεζες τώρα ως φορολογούμενοι επωμιζόμαστε την ρευστότητά τους. Είναι αδιανόητα πράγματα. Αποδεικνύεται η εναρμόνιση ΤτΕ με δανειστές σε πολιτικές επιζήμιες για την κοινωνία».

«Η χώρα κατά την ΤτΕ έχει λύσει το πρόβλημα της παραγωγικής βάσης και αυτό που έλλειπε από την δόλια οικονομία μας είναι να έρθει η υπηρεσία του δευτερογενούς τομέα που προκάλεσε την παγκόσμια κρίση. Ένα σκιώδες παράλληλο χρηματοπιστωτικό σύστημα που βλαπτει την οικονομία» συνέχισε η κυρία Κασιμάτη για να προσθέσει με ειρωνεία «μπράβο στην ΤτΕ για την «οξυδέρκειά» της».

Αναφερόμενη στην αντιπολίτευση αλλά και στην κυβέρνηση είπε ότι θα περίμενε ουσιαστικές προτάσεις και κορύφωσε την κριτική της λέγοντας: «πως μπορούν να λειτουργήσουν τέτοιες εταιρίες με ελάχιστο κεφάλαιο 100 χιλ ευρώ; Δεν θα είναι αξιόπιστες. Γιατί να επαφίεται μόνο στην ΤτΕ η λειτουργία των εταιριών αυτών. Η πολιτεία μέσω του ΥΠΟΙΚ θα έπρεπε να έχει λόγο. Να μην γίνεται μεταβίβαση δανείων αν πρώτα δεν εξαντληθούν όλες οι διαδικασίες αντιμετώπισης».

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version