Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Πρώτη φορά αριστερά κοράκια

Για όλα υπάρχει πρώτη φορά. Και όπως για πρώτη φορά …

δεν  «είδαμε» στην Ειδομένη τα ΜΑΤ να φέρονται με το γάντι (του Box;) στους πρόσφυγες και τους μετανάστες γιατί απαγορεύτηκε η πρόσβαση στο χώρο της  επιχείρησης – σκούπα  σε κάμερες και δημοσιογράφους έτσι ήρθε η ώρα, να δούμε για πρώτη φορά τα κοράκια να εφορμούν στα κόκκινα δάνεια.

Από τις πρώτες μέρες  που η χώρα έσπευσε να ζητήσει τη βοήθεια του ΔΝΤ και των πονόψυχων Ευρωπαίων Εταίρων, το μακρινό 2010, η υπόθεση των κόκκινων – μη εξυπηρετούμενων δανείων φάνταζε ξεκάθαρα ως ένας από τους στόχους των φιλεύσπλαχνων τοκογλύφων. Έτσι, μαζί με το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας η οποία σιγά σιγά συντελείται μέσα από το ΤΑΙΠΕΔ και τη δημιουργία του νέου υπερ- ταμείου, τον έλεγχο των δημοσίων εσόδων, μέσα από την δημιουργία της ανεξάρτητης (από τον έλεγχο της κυβέρνησης- αλλά υπό τον ασφυκτικό έλεγχο των δανειστών) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ήρθε η ώρα να παραδοθεί στα χέρια των τοκογλύφων και η ιδιωτική περιουσία, μέσα από την κατάπτωση των εγγυήσεων μη εξυπηρετούμενων δανείων.. Κι για μια τέτοια διαδικασία, υπάρχουν οι ειδικοί του είδους, τα περίφημα distress funds, επί το λαϊκότερο τα κοράκια που τρέφονται από τα πτώματα που έχει δημιουργήσει επί μια πενταετία η καταστρεπτική πολιτική των «διασώσεων» μέσα από μνημόνια και αλλεπάλληλες και ανατροφοδοτούμενες δανειακές συμβάσεις.

Καθώς το έργο της καταστροφής που έχει ξεκινήσει από το Καστελόριζο το 2010 και την πρόσκληση του Γ. Παπανδρέου στο ΔΝΤ «για να μας σώσει» ολοκληρώνεται, όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει όποιος κοιτάξει τριγύρω του, ήρθε η ώρα να τραφούν και τα κοράκια των αγορών που θα βάλουν στο χέρι πληρώνοντας τζάμπα, περιουσίες τις οποίες θα εκμεταλλευτούν ή θα μεταπωλήσουν στο πολλαπλάσιο των χρημάτων που έδωσαν για τις αποκτήσουν.

‘Ετσι, όλοι θα είναι ικανοποιημένοι. Και οι τράπεζες που θα σβήσουν από τους λογαριασμούς τους ζημιές, και τα κοράκια που θα κονομήσουν και η πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση που τόλμησε αυτό που δεν μπόρεσαν να κάνουν Σαμαροβενιζέλοι και άλλοι υπέρμαχοι της λειτουργίας ελεύθερη αγοράς.  Θα μείνει, άραγε κανείς δυσαρεστημένος από τις εφορμήσεις των κορακιών οι οποίες θα ξεκινήσουν με την αρχή του νέου χρόνου κατά τις ιδιωτικής περιουσίας;

Πιθανότατα θα δυσκολευτούμε να δούμε την χαρά όλων αυτών που οι δικαστικοί κλητήρες με τη συνοδεία ΜΑΤ θα τους παίρνουν το σπίτι (ας μην είμαστε αφελείς για την προστασία της πρώτης κατοικίας και ας περιμένουμε μέχρι το τέλος Γενάρη…) καθώς, έχουμε την εντύπωση ότι θα αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία που οι αρχές απέκτησαν στην Ειδομένη: απαγορεύονται οι κάμερες και οι δημοσιογράφοι…

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛAΚΑΣ

Topontiki.gr

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version