Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Ποιον υπουργό "κάρφωσε" ο Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο

AIGINIONEWS: Ποιον υπουργό "κάρφωσε" ο Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο AIGINIONEWS: Ποιον υπουργό "κάρφωσε" ο Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο

Με τη φράση “μπορώ να σας απαλλάξω από τα καθήκοντα σας για να ετοιμαστείτε για εκλογές” ο πρωθυπουργός “έδειξε” πρώτα από όλα τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Αιχμές για μέλη της κυβέρνησης, που αντί να δουλεύουν κάνουν προεκλογική εκστρατεία, άφησε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο και φυσικά δεν το έπραξε άνευ αιτίας.
Μετά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες επανέλαβε ότι δεν θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές και υπενθύμισε στους υπουργούς ότι έχει ζητηθεί από τον καθένα τους προγραμματισμός κυβερνητικού έργου με ορίζοντα ενός έτους.

“Αν κάποιοι από εσάς πιστεύετε ότι χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστείτε προεκλογικά μην διστάσετε να μου το πείτε. Μπορώ να σας απαλλάξω από τα καθήκοντά σας, ώστε να αφοσιωθείτε αποκλειστικά και μόνο στην προετοιμασία των εκλογών”, είπε μάλιστα ο κ.Μητσοτάκης στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.
Αν και έσπευσε να προσθέσει ότι χαριτολογούσε, ήταν σαφής η ενόχληση και η προειδοποίηση προς τα μέλη της κυβέρνησης. Για ποιους όμως χτυπούσε η καμπάνα;

Πρώτα από όλα, στο Μαξίμου εδώ και καιρό επικρατεί ενόχληση για τη συμπεριφορά του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Στο παρασκήνιο της Νέας Δημοκρατίας ψιθυρίζεται ότι ο κ.Γεωργιάδης έχει μετατρέψει το γραφείο του στο υπουργείο Ανάπτυξης σε... προεκλογικό κέντρο και ταυτόχρονα επιδίδεται σε μπαράζ τηλεοπτικών εμφανίσεων, αμελώντας τα καθήκοντα του.
Και πρόσφατα άλλωστε δημοσιεύματα είχαν κάνει λόγο για “κίτρινη κάρτα” από το Μαξίμου στον κ.Γεωργιάδη, αλλά και στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, επίσης με την κατηγορία ότι ασχολείται κυρίως με την προεκλογική του εκστρατεία στην περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, όπου πρόκειται να δώσει τη μάχη του σταυρού, αλλά και ότι μιλάει πολύ στα ΜΜΕ και προκαταλαμβάνει μέτρα και κινήσεις της κυβέρνησης.
Όταν βέβαια είχε ερωτηθεί σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου εξέφρασε μεν όπως ήταν αναμενόμενο την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού σε όλους τους υπουργούς, αλλά πρόσθεσε με νόημα πως “θα πρέπει να είναι απολύτως προσηλωμένοι στην υλοποίηση των καθηκόντων που τους έχουν ανατεθεί”.
Στο Μαξίμου επίσης θεωρούν ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ασχολείται κυρίως με το να χτίσει το πολιτικό του μέλλον ώστε να πλασαριστεί ως “δελφίνος” όταν έρθει η ώρα της διαδοχής.

Ως εκ τούτου βλέπουν με εξαιρετική καχυποψία κάθε κίνηση του κ.Δένδια, ιδίως όταν δεν εμπίπτει στη στενή σφαίρα των καθηκόντων του.

Είναι επίσης κοινό μυστικό ότι μεταξύ Μαξίμου και υπουργείου Εξωτερικών επικρατεί ψυχροπολεμική ατμόσφαιρα και στο πρωθυπουργικό περιβάλλον φερόταν να είχε προκαλέσει δυσαρέσκεια η επίσκεψη του κ.Δένδια στη Μόσχα παραμονή του πολέμου στην Ουκρανία και η βεβαιότητα, που εξέπεμψε πως δεν θα εισέβαλλε τελικά η Ρωσία στη γειτονική της χώρα.

Δημοσιεύματα έφεραν επίσης το Μαξίμου ενοχλημένο με το γεγονός ότι ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, την ώρα που η Τουρκία προχωρούσε σε μπαράζ υπερπτήσεων στο Αιγαίο, ταξίδεψε στο Παρίσι για τελετή βράβευσης του.
Σημαίνουν όλα αυτά όμως ότι επίκειται ανασχηματισμός ?

Όχι κατ’ ανάγκην, αφού η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει βασικές πολιτικές και όσον αφορά στα πρόσωπα, η απομάκρυνση ορισμένων στελεχών θα προκαλούσε θόρυβο και κάποιοι άλλοι θα ήταν επίφοβοι για γκρίνια εάν έμεναν εκτός.

Ο κ.Μητσοτάκης πάντως ήθελε με την παρέμβαση του χθες να βάλει επιτέλους φρένο στην εκλογολογία, που συνεχίζεται παρά τις συνεχείς διαψεύσεις, με πολλούς γαλάζιους να πιστεύουν πλέον ότι κάλπες θα μπορούσαν να στηθούν το Σεπτέμβριο.

 

ΠΗΓΗ - Βίκυ Σαμαρά

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version