Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με αντιπροσωπεία της ομογενειακής οργάνωσης AHEPA

AIGINIONEWS: Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με αντιπροσωπεία της ομογενειακής οργάνωσης  AHEPA AIGINIONEWS: Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με αντιπροσωπεία της ομογενειακής οργάνωσης AHEPA

 Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας συναντήθηκε σήμερα με την 14μελή επίσημη αντιπροσωπεία της ομογενειακής οργάνωσης American Hellenic Educational Progressive Association (AHEPA), που πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας, για επαφές με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.

Ο κ. Τασούλας καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία τόνισε την ιδιαίτερη χαρά του, αλλά και το πλούσιο έργο της ομογενειακής οργάνωσης, «που φέτος, όπως ανέφερε, συμπληρώνει έναν αιώνα ευδόκιμης παρουσίας όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά στα πέρατα του κόσμου. Εκπροσωπείτε έναν οργανισμό ο οποίος πάντα υποστήριξε τα δίκαια του ελληνισμού στη μεγάλη χώρα της Αμερικής και πάντα προσέφερε φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο.»

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ρωσική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντάς την απρόκλητη και βάρβαρη, επισημαίνοντας: «Αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες με την απρόκλητη και βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας του Πούτιν, στην Ουκρανία συνιστά παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας, του διεθνούς δικαίου της αυτοδιάθεσης και επιβουλή της ζωής και της ελευθερίας. ΄Ολες αυτές οι σκληρές εικόνες που έχουμε από αυτή τη βάρβαρη εισβολή δείχνουν παραβίαση αξιών, που ο ελληνισμός έχει υποστεί, με τελευταίο παράδειγμα την παράνομη εισβολή της Τουρκίας και την κατοχή στο 36% των εδαφών της Βορείου Κύπρου. Είμαι βέβαιος ότι η αντίδραση του δυτικού κόσμου, η αντίδραση του πολιτισμένου κόσμου, είδατε τι έγινε στον ΟΗΕ με 141 ψήφους καταδίκης αυτής της εισβολής, θα συμβάλει, ώστε αυτό που όλοι θέλουμε επιτέλους στις διεθνείς σχέσεις το μέγεθος του δικαίου να γίνει τελικά και δύναμη του δικαίου. Γιατί μόνο όταν το μέγεθος του δικαίου στις διεθνείς σχέσεις μετατραπεί σε δύναμη, σε ισχύ δικαίου, τότε θα ειρηνεύσει ο κόσμος. Τότε η διπλωματία θα επικρατεί. Και τότε οι αξίες που εμείς πρεσβεύουμε και που πρώτη η Ελλάδα τις θύμισε όταν έγινε η εισβολή, γιατί πρώτη η Ελλάδα είπε: “είμαστε με την Ουκρανία γιατί δέχεται επίθεση κατά της κυριαρχίας κατά της ελευθερίας κατά της αυτοδιάθεσης της, κατά της ακεραιότητας της”, τότε θα μπορέσει ο κόσμος να ειρηνεύσει και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα, όπως είναι η κλιματική κρίση που είναι ένας τεράστιος εχθρός που απειλεί τους πάντες και τους Ρώσους και δεν θα ασχολούμαστε με αυτή τη βαρβαρότητα που θα πρέπει να τερματιστεί.»
Εστιάζοντας στην 100χρονη δράση της ΑHEPA ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε: «η χώρα μας, η χώρα σας, η χώρα της καταγωγής σας είναι ευγνώμων προς τους ΑΧΕΠΑ για ό,τι έχετε προσφέρει, ιδιαίτερα μετά την καταστροφή που υπέστη από τους πολέμους και την εμφύλια σύρραξη η Ελλάδα. Οι σχέσεις της χώρας μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες τη μεγάλη σύμμαχο της Ελλάδος, που φιλοξενεί τη ζωή σας και τις ζωές των προγόνων σας σήμερα είναι πιο στενές και πιο καλές από ποτέ. Και σ΄ αυτό έχετε συμβάλει και εσείς, γιατί έτσι τηρείτε πιστά τους σκοπούς ίδρυσης της οργανώσεως σας. Ποτέ δεν ξεχάσατε τις αφετηρίες σας, τις ρίζες σας, την προέλευσή σας, τη γλώσσα σας τον πολιτισμό σας γι αυτό και είμαστε υπόχρεοι. Σας αναγνωρίζουμε και σας θαυμάζουμε για την προσφορά σας στη διατήρηση του πολιτισμού μας, στην επαφή της ομογένειας μας στις ΗΠΑ με τις ρίζες τους και στην δικαίωση όλων των εθνικών στόχων της Ελλάδος και της Κύπρου, του Ελληνισμού δηλαδή, έναντι των αρχών των ΗΠΑ. Σας καλωσορίζω με αισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης. Εύχομαι η δουλειά που κάνετε να συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς, τις ίδιες επιτυχίες και να ξέρετε ότι εδώ στη Βουλή των Ελλήνων θα έχετε πάντα έναν φίλο έναν αρωγό ένα συμπαραστάτη στην τόσο πολύτιμη και γόνιμη δράση.»

Ο κ. Jimmy Kokotas, Ύπατος Πρόεδρος AHEPA, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής για τη θερμή υποδοχή και αναφέρθηκε αναλυτικά στις προσπάθειες που κάνει η ομογενειακή οργάνωση, όχι μόνο για τη διατήρηση της γλώσσας, των παραδόσεων και των δεσμών των Ομογενών με την πατρίδα των προγόνων τους, αλλά και τη δράση της για τη στήριξη των εθνικών δικαίων Ελλάδας και Κύπρου στα μεγάλα πολιτικά κέντρα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Ο κ. Τασούλας παρέδωσε στον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΑΧΕΠΑ το μετάλλιο της Βουλής, που είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια δημιουργίας του νέου Ελληνικού κράτους και παρέλαβε αναμνηστικό δώρο για τα 100 χρόνια δράσης της ομογενειακής οργάνωσης και δύο νέες εκδόσεις της με τον απολογισμό της δράσης της και τις θέσεις της Ελλάδας για τον καθορισμό των ΑΟΖ.

Την επίσημη αντιπροσωπεία της AXEPA αποτελούν οι :

κ. Jimmy Kokotas, Ύπατος Πρόεδρος AHEPA, κ. Emannuel Constans, Ύπατος Πρόεδρος AHEPA Καναδά, κυρία Kathy Bizoukas, Ύπατη Πρόεδρος Θυγατέρων Πηνελόπης, κ. Nick Karacostas, Πρόεδρος ΔΣ, πρώην Ύπατος Πρόεδρος AHEPA, κ. George Horiates, πρώην Ύπατος Πρόεδρος AHEPA, κ. Lou Atsaves, Ύπατος Πρόεδρος AHEPA, κ. Savas Tsivikos, Ύπατος γραμματέας AHEPA, Δρ. Zenon Christodoulou, Πρόεδρος Επιτροπής Ελληνικών Υποθέσεων AHEPA, κ. Basil Mossaidis; Εκτελεστικός Διευθυντής AHEPA Αμερικής, κυρία Elena Saviolakis, Εκτελεστική Διευθύντρια Θυγατέρων Πηνελόπης, κ. Γιάννης Μητρόπουλος, Ύπατος Κυβερνήτης AHEPA Ευρώπης, κ. Κώστας Βαρσάμης, Κυβερνήτης AHEPA Ελλάς, κυρία Μαρία Σοφιανού, Συντονίστρια Τμημάτων Θυγατέρων Πηνελόπης Ελλάδος. Συνοδεύονταν από τον κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη, Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πλευρά της Βουλής των Ελλήνων παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς κ. Σάββας Αναστασιάδης, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Γεώργιος Μυλωνάκης και ο Διπλωματικός Σύμβουλος της Βουλής των Ελλήνων πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Οικονομίδης.
 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version