Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ 8/3/2022

AIGINIONEWS: Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ 8/3/2022 AIGINIONEWS: Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ 8/3/2022

8 Μάρτη – STRONG ME: Παρών στη Καμπάνια αναγνώρισης της νομικής αξίας του όρου «Γυναικοκτονία» σε 30 Δήμους της Ελλάδας!

Ο Δήμος Κατερίνης λέει την ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ με το όνομά της και στις 8 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, συμμετέχει στη δράση του κινήματος Strong me και του Δήμου Θεσσαλονίκης, που - υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) - ενώνουν όλη την χώρα ενάντια στην έμφυλη βία.
Στον Δήμο Κατερίνης, η δράση θα πραγματοποιηθεί με τον συντονισμό της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας (ΔΕΠΙΣ),

στην Πλατεία Ελευθερίας (08/03) και ώρα 18:00, όπου ήδη από το πρωί, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Κατερίνης, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων.
«Με προτροπή του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου, συμμετέχουμε δυναμικά στη δράση του κινήματος Strong me και της ΚΕΔΕ. Παίρνουμε ξεκάθαρη θέση και λέμε τα πράγματα με το όνομά τους» τονίζει σε δήλωσή της, η πρόεδρος της ΔΕΠΙΣ Παρθένα Μακρίδου – Παρτσαλίδου.
Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές: «Στη μνήμη των γυναικών που έχασαν τη ζωή τους επειδή ήταν γυναίκες, δημιουργούμε ένα μνημείο-γροθιά στο στομάχι, ένα μνημείο φόρο τιμής σε Εκείνες που δολοφονήθηκαν, σε Εκείνες που ως κοινωνία δεν καταφέραμε να σώσουμε».

Το κίνημα Strong me

για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δημιουργεί μια διαδραστική καμπάνια κατά των Γυναικοκτονιών, με στόχο την νομική αναγνώριση του όρου και την αλλαγή του νομικού πλαισίου.

 

Από τις εμβληματικές "Ομπρέλες" στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης θα δοθεί το σύνθημα ώστε να φωταγωγηθούν ταυτόχρονα μνημεία σε 30 πόλεις σε όλη την χώρα στη μνήμη των γυναικών που δολοφονήθηκαν. Έτσι, ρίχνουμε φως στην πιο ακραία μορφή έμφυλης βίας, για να δούμε όλοι ξεκάθαρα την ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ στο πραγματικό της μέγεθος, ως ένα έγκλημα με κοινωνικές διαστάσεις το οποίο χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 8 Μαρτίου, στις 18:30, με φόντο τις "Ομπρέλες" του Ζογγόπουλου, ένα πιάνο, ένα βιολί και μια παρέα παιδιών θα στείλουν με τον πιο καθηλωτικό τρόπο το μήνυμα ότι τα κορίτσια που χάθηκαν δεν ξεχάστηκαν και μας δείχνουν τον δρόμο να "αλλάξουμε" ως κοινωνία.


Το δικό του μήνυμα θα στείλει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ θα ακολουθήσουν σύντομοι χαιρετισμοί από τις Ευρωβουλεύτριες Εύα Καϊλή και Έλενα Κουντουρά και τον Ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο, αλλά και μηνύματα από εκπροσώπους των 30 Δήμων από όλη την χώρα που συμμετέχουν στην καμπάνια.
Την αντίστροφη μέτρηση για να φωταγωγηθούν ταυτόχρονα τα μνημεία στους 30 Δήμους, θα κάνει η Αλεξάνδρα Μάκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στην Φολέγανδρο.


Η εκδήλωση, την οποία θα συντονίσουν οι δημοσιογράφοι

Αναστασία Καρυπίδου και

Αναστασία Τελιανίδου,

θα πλαισιωθεί από το τραγούδι για την έμφυλη βία, που ερμηνεύει η ιδρύτρια του Strong me Ασπασία Θεοφίλου.

 

Το πρωτοποριακό αυτό και δύσκολο εγχείρημα, επιμελήθηκε καλλιτεχνικά ο Μάριος Τσικνής.

Το έργο του Strong me υποστηρίζεται έμπρακτα με την δωρεάν δημιουργία πρωτότυπων εκστρατειών επικοινωνίας (τηλεοπτικών, ραδιοφωνικών μηνυμάτων και εντύπων καταχωρήσεων) από την συνεργασία της διαφημιστικής εταιρείας 4 wise monkeys, την εταιρεία παραγωγής top cut Modiano και το sound & music Bounce.

Χορηγοί επικοινωνίας: Love 106,5 Θεσσαλονίκη & Star 95,5 Χαλκιδική.
Χορηγός μεταφοράς: Heraklion Travel
Μέγας χορηγός: SEPTONA

ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ :

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
ΑΝΩΓΕΙΑ ΚΡΗΤΗ ΒΥΡΩΝΑΣ
ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΟΖΑΝΗ
ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΥΡΓΟΣ
ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
ΩΡΩΠΟΣ ΑΓ.ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ - ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ ΚΗΦΙΣΙΑ
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΛΕΥΚΑΔΑ Π. ΦΑΛΗΡΟ
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ - ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΔΡΑΜΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΠΑΓΓΑΙΟ ΣΠΕΤΣΕΣ
ΛΗΜΝΟΣ

Στις 8 Μαρτίου, λέμε επιτέλους την ΓΥΝΑΙΚΤΟΝΙΑ με το όνομά της.


 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version