Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Πάνε να «θάψουν» την Αναφορά Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για τη νομική ασυλία των εμβολίων

AIGINIONEWS: Πάνε να «θάψουν» την Αναφορά του Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για τη νομική ασυλία των πολυεθνικών των εμβολίων AIGINIONEWS: Πάνε να «θάψουν» την Αναφορά του Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για τη νομική ασυλία των πολυεθνικών των εμβολίων

Ζήτημα τεράστιων πολιτικών διαστάσεων και μάλιστα εν μέσω πανδημίας προκύπτει από τους χειρισμούς της Ισπανίδας Προέδρου της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλους του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας, η οποία προτείνει να κλείσει η Αναφορά του Προέδρου του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, πρώην Ευρωβουλευτή και Καθηγητή Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Νότη Μαριά.

Αναφορά η που έχει ως αντικείμενο τη διερεύνηση των νομικών και πολιτικών ευθυνών της ΕΕ και των κυβερνήσεων των κρατών μελών της επειδή χορήγησαν νομική ασυλία στην πολυεθνική των εμβολίων AstarZeneca.
Ειδικότερα με την από 3 Φεβρουαρίου 2021 Αναφορά του ο Νότης Μαριάς είχε καταγγείλει ότι Βρυξέλλες και Αθήνα είχαν συνομολογήσει λεόντειες και σκανδαλώδεις ρήτρες αποκλεισμού ευθύνης και αποζημίωσης υπέρ της AstraZeneca για το εμβόλιο κατά του COVID-19.

Επισήμαινε δε ότι οι ρήτρες αυτές που συμφωνήθηκαν με τις πολυεθνικές των εμβολίων ήταν παράνομες. Μάλιστα μέγα σκάνδαλο αποτελούσε η παραίτηση ΕΕ, Ελλάδας και των άλλων κρατών μελών της ΕΕ ακόμη και από τις εγγυήσεις της νομολογίας του Δικαστηρίου της ΕΕ για τα εμβόλια.
Η Αναφορά του Νότη Μαριά σε μεγάλο βαθμό επικεντρωνόταν σε καταγγελίες για τις σκανδαλώδεις ρήτρες απαλλαγής ευθύνης που συνομολόγησε η Κομισιόν, η ελληνική κυβέρνηση και οι άλλες κυβερνήσεις υπέρ της AstraZeneca.
Ιδίως δε καθώς σύμφωνα με τις ρήτρες αυτές αν κάτι συμβεί σε κάποιον εμβολιασθέντα με το εν λόγω εμβόλιο τότε ευθύνη αποζημίωσης υπάρχει μόνο εκ μέρους των κρατών μελών της ΕΕ και όχι εκ μέρους της πολυεθνικής.
Μάλιστα στις 30/6/2021 η Πρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών ενημέρωσε τον Νότη Μαριά ότι η Αναφορά του κρίθηκε παραδεκτή και διαβιβάστηκε για προκαταρκτική έρευνα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και στην αρμόδια Επιτροπή Περιβάλλοντος,Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για γνώμη.
Και ενώ η Πρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών δεσμεύθηκε εγγράφως να ενημερώνει τον Νότη Μαριά για κάθε εξέλιξη της υπόθεσης εντούτοις μέχρι σήμερα δεν το έπραξε.
Αίφνης όπως προκύπτει από την Ημερήσια Διάταξη της Επιτροπής Αναφορών η οποία θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022, η Πρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών προτείνει να περατωθεί και μάλιστα χωρίς καμία συζήτηση η Αναφορά του Νότη Μαριά κατά της AstarZeneca «λαμβανομένων υπόψη της γραπτής απάντησης της Επιτροπής ή άλλων ληφθέντων εγγράφων».
Και όλα αυτά τη στιγμή που δεν ενημερώθηκε καν ο Νότης Μαριάς τόσο για το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη αποστείλει σχετική Απάντηση όσο πολύ περισσότερο και για το περιεχόμενο της εν λόγω Απάντησης
Και μετά η ΕΕ κατηγορεί διάφορες χώρες του τρίτου κόσμου για έλλειψη διαφάνειας!!!
Μετά από αυτή την εξέλιξη η οποία θυμίζει τριτοκοσμικές καταστάσεις, ο Νότης Μαριάς με σημερινή του Επιστολή προς την Ισπανίδα Πρόεδρο της Επιτροπής Αναφορών της Ευρωβουλής αφού διαμαρτύρεται για την παράνομη συμπεριφορά της, της ζητά να λάβει γνώση της περίφημης Απάντησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που υποτίθεται ότι αντικρούει την επίδικη Αναφορά του.

Επιπλέον ζητά από την Πρόεδρο πριν τη σχετική ψηφοφορία η οποία θα γίνει στις 10 Ιανουαρίου 2022 να λάβει τον λόγο κατά τη σχετική συνεδρίαση της Επιτροπής Αναφορών «με εξ΄ αποστάσεως συμμετοχή» προκειμένου να υποστηρίξει την Αναφορά του και να αντικρούσει τους ισχυρισμούς της Κομισιόν.

Διαφορετικά επισημαίνει ότι παραβιάζονται τα δικαιώματα του ως ευρωπαίου πολίτη και Αναφέροντα τονίζοντας επιπλέον ότι οι Ευρωβουλευτές μέλη της Επιτροπής δεοντολογικά δεν μπορούν να ψηφίσουν αν δεν ακούσουν όλες τις απόψεις.
 

Στην σχετική του επιστολή ο Νότης Μαριάς επισημαίνει ότι η Αναφορά του αφορά ένα ιδιαίτερά κρίσιμο ζήτημα όπως είναι η νομική ασυλία που έχει χορηγήσει η Κομισιόν και οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της ΕΕ στις πολυεθνικές του κορονοεμβολίου σε περίπτωση που υπάρξουν δυσμενείς παρενέργειες για την υγεία όσων εμβολισθούν. Πολύ δε περισσότερο ενδιαφέρει και αφορά άμεσα τον ίδιο και την οικογένεια του καθώς ο Νότης Μαριάς και η σύζυγός του έχουν ήδη εμβολιασθεί με δύο δόσεις του εμβολίου της AstarZeneca και με την τρίτη ενισχυτική δόση της Pfizer.
 

Τέλος ο Νότης Μαριάς ζητά η Αναφορά του να βγει από το τμήμα Β’ της ημερήσιας διάταξης και να μην κλείσει. Επιπλέον ζητά η Αναφορά του να προσδιοριστεί το συντομότερο δυνατόν για συζήτηση ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι αν με διάφορες μεθοδεύσεις κλείσει η Αναφορά του εν κρυπτώ και χωρίς συζήτηση τότε είναι προφανές ότι θα δημιουργηθούν επιπλέον ερωτήματα στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη για ποιο λόγο η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της έχουν χορηγήσει νομική ασυλία στις πολυεθνικές του κορονοεμβολίου τη στιγμή που με κάθε τρόπο πασχίζουν να πείσουν τους πολίτες να εμβολιασθούν.

Επισημαίνεται ότι ήδη ο Νότης Μαριάς ξεκίνησε επικοινωνία με διάφορους Ευρωβουλευτές προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά.

Εντύπωση πάντως προξενεί το γεγονός ότι ενώ στην Επιτροπή Αναφορών της Ευρωβουλής είναι γνωστοί «οι ομηρικοί καυγάδες» για καθαρά κομματικούς λόγους μεταξύ των Ισπανών Ευρωβουλευτών των διαφόρων κομμάτων, εντούτοις στην προκειμένη περίπτωση η Ισπανίδα Πρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών και μέλος του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας προτείνει να κλείσει η Αναφορά των Νότη Μαριά η οποία πέραν των άλλων ζητά να διερευνηθούν οι νομικές και πολιτικές ευθύνες των διαφόρων κυβερνήσεων των κρατών μελών της ΕΕ μεταξύ των οποίων φιγουράρει και η κυβέρνηση του σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ. Αυτό κι΄ αν είναι ισπανική εθνική ενότητα!!!

Εγκρίνει άραγε τη στάση της Ισπανίδας Προέδρου της Επιτροπής Αναφορών ο Ισπανός Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του Κόμματός της, ο κ. Πάμπλο Κασάδο;

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version