Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Πρόεδρο της Βουλής

AIGINIONEWS: Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Πρόεδρο της Βουλής AIGINIONEWS: Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Πρόεδρο της Βουλής

Παραδοσιακά κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες σήμερα στη Βουλή, σύμφωνα με την εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών, αλλά και με περιορισμένη και ολιγάριθμη προσέλευση μουσικών συνόλων, σύμφωνα με τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Στις 11:00, στο εντευκτήριο του κοινοβουλίου, τα παιδιά του νηπιαγωγείου της Βουλής έψαλαν κάλαντα των Ιωαννίνων, της Πελοποννήσου και της Ικαρίας στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, παρουσία των Αντιπροέδρων κ. Νικήτα Κακλαμάνη και κ. Απόστολου Αβδελά.
Στις 12:00, ο κ. Τασούλας δέχθηκε, στο χώρο υποδοχής του γραφείου του, ένα μουσικό ντουέτο από τη Νάξο, συνοδευόμενο από τον βουλευτή Κυκλάδων κ. Γιάννη Βρούτση, τους Ματθαίο Γιαννούλη και Μιχάλη Λιαγούρη, που τραγούδησαν αυτοσχέδιους στίχους –τα λεγόμενα κοτσάκια– στους ρυθμούς του βιολιού και του λαούτου.
Το απόγευμα, στις 17:00, ο Πρόεδρος της Βουλής υποδέχθηκε στο εντευκτήριο του κοινοβουλίου τους νεαρούς χορωδούς του διαπολιτισμικού, μη κερδοσκοπικού φορέα Polyphonica, τριάντα πέντε παιδιά προερχόμενα από διαφορετικές χώρες, που τραγούδησαν τα κάλαντα με τη συνοδεία φλάουτου και γιουκαλίλι.

 

 

 

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version