Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ: Επίσκεψη του Διευθυντή του Ρουμανικού Γραφείου του Ε.Ο.Τ. στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

AIGINIONEWS: Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ: Επίσκεψη του Διευθυντή του Ρουμανικού Γραφείου του Ε.Ο.Τ.  στην Αντιπεριφερειάρχη  Πιερίας AIGINIONEWS: Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ: Επίσκεψη του Διευθυντή του Ρουμανικού Γραφείου του Ε.Ο.Τ. στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Δημοσιογράφοι από την Ρουμανία μαζί με τον Διευθυντή του Γραφείου του Ε.Ο.Τ. στη Ρουμανία επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης 9 Νοεμβρίου την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ταξιδιού εξοικείωσης (familiarisation trip) που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας και ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.).
Επικεφαλής της αποστολής από τη Ρουμανία ήταν ο κ. Γεώργιος Σταφυλάκης, Διευθυντής του ΕΟΤ Ρουμανίας και συμμετείχαν ο δημοσιογράφος κ. Catalin Gruiea, αρχισυντάκτης του περιοδικού National Geographic Traveler, ο φωτογράφος κ. Costas Dumitrescu και ο blogger κ. Edward Tone.
Στη συνάντηση στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και του Π.Ο.Τ.Α.Π. κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης κ. Δημήτρης Τοπαλίδης, ο Αντιπρόεδρος του Π.Ο.Τ.Α.Π. και Αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου κ. Γιώργος Καραλής, η υπεύθυνη του Γραφείου Τουρισμού της Π.Ε. Πιερίας κα Ευαγγελία Μυλωνά και εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ο υπεύθυνος του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων και Συντονιστής του Π.Ο.Τ.Α.Π. κ. Βασίλειος Δήμου.
Τους δημοσιογράφους καλωσόρισε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, η οποία αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής: «Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με τα αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία της, το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της, τις δυνατότητες που παρέχει για διάφορες δραστηριότητες στη φύση, τις ιδιαίτερες και ξεχωριστές τοπικές γεύσεις, καλύπτει ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων. Σταθερή επιδίωξη μας είναι η καθιέρωση της Πιερίας, ως προορισμού τεσσάρων περιοχών, η ανάπτυξη και του ορεινού και του θαλάσσιου τουρισμού και η διασύνδεσή τους με τα τοπικά προϊόντα και κατ’ επέκταση τις παραδοσιακές γεύσεις. Το στόχο αυτό προωθούμε με τις προσκλήσεις φιλοξενίας δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων στην Πιερία για να γνωρίσουν από κοντά τα αξιοθέατα, τις δραστηριότητες και τους ανθρώπους της».
Αξίζει να σημειωθεί ότι σκοπός του συγκεκριμένου ταξιδιού εξοικείωσης ήταν η ανάδειξη των φθινοπωρινών και χειμερινών προορισμών της Πιερίας που είναι εύκολα προσβάσιμοι στους Ρουμάνους ταξιδιώτες και η διαμόρφωση προτάσεων στο ρουμάνικο κοινό (αξιοθέατα, οργανωμένες δραστηριότητες, έθιμα, κλπ).
Κλείνοντας, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Π.Ο.Τ.Α.Π. και της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Τσιτλακίδη για την αγαστή συνεργασία με στόχο την προώθηση και ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας.
Από την πλευρά τους, τα μέλη της αποστολής ευχαρίστησαν την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και τον Πρόεδρο του Π.Ο.ΤΑ.Π. για την αβραμιαία φιλοξενία, σημειώνοντας ότι θα προβάλλουν στη χώρα τους με τον καλύτερο τρόπο την Πιερία.
Από την πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν, στο πλαίσιο υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου και στοχευμένου προγράμματος φιλοξενίας ξένων δημοσιογράφων και διαμορφωτών κοινής γνώμης από το χώρο του τουρισμού και πάντα σε συνεργασία με τους δήμους και τους τουριστικούς φορείς του νομού.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version