Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Συνάντηση του Προέδρου της ΚΟΦ Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας με τον Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα

AIGINIONEWS:Συνάντηση του Προέδρου της ΚΟΦ Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας με τον Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα AIGINIONEWS:Συνάντηση του Προέδρου της ΚΟΦ Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας με τον Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα

Το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων παραδοσιακής φιλίας και εμπιστοσύνης της Ελλάδας με τη Σαουδική Αραβία, επιβεβαιώθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της ΚΟΦ Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας και Γενικού Γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ. κ. Ιωάννη Μπούγα, με τον Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα Dr. Saad Alammar. 

Αποδεικνύεται δε, μέσω της εντατικοποίησης των εκατέρωθεν επισκέψεων σε πολιτικό και εμπορικό επίπεδο καθώς και των συνάψεων σημαντικών συμφωνιών οικονομικού περιεχομένου.
Η ιδιαίτερη σημασία που αποδίδεται για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών, αντικατοπτρίζεται όχι μόνο στο επίπεδο της οικονομικής και επενδυτικής συνεργασίας αλλά και της στρατηγικής σημασίας συμμαχίας στον αμυντικό τομέα, που προσφάτως επιτεύχθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη.
Υπογραμμίστηκε επίσης, ότι καθώς και οι δύο χώρες αποτελούν πυλώνες σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου που πλήττεται από τις τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις, απορρέει με φυσικό τρόπο ανάμεσά τους, ένα πεδίο εξωτερικής πολιτικής-στρατηγικής σύζευξης.
Δεν παραλείφθηκε να γίνει αναφορά ότι στην ατζέντα κοινών στόχων και συνεργασίας των δύο χωρών, σημαίνουσα θέση κατέχει η Πράσινη Ανάπτυξη και οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Τέλος, δεσμεύθηκαν και οι δύο πλευρές, για ανταλλαγή επισκέψεων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.


 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version