Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Φ.Μπαραλιάκος και Δ.Σκάλκος - Συνάντηση για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027

AIGINIONEWS: Φ.Μπαραλιάκος  και  Δ.Σκάλκος - Συνάντηση για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 AIGINIONEWS: Φ.Μπαραλιάκος και Δ.Σκάλκος - Συνάντηση για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027

Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων είχε Βουλευτής Πιερίας κ. Φώντας Μπαραλιάκος με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτριο Σκάλκο.

Η συζήτηση του Βουλευτή Πιερίας και του Γενικού Γραμματέα επικεντρώθηκε στο νέο Εταιρικό Σύμφωνο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) για την περίοδο 2021-2027, το σχεδιασμό και την έναρξη προσκλήσεων νέων προγραμμάτων.
Ο κ. Σκάλκος ενημέρωσε τον κ. Μπαραλιάκο σχετικά με το νέο ΕΣΠΑ, το οποίο προβλέπει κατανομή κονδυλίων 26,2 δισ. € στα προγράμματα και θέτει φιλόδοξους στόχους για τον παραγωγικό μετασχηματισμό της οικονομίας καθώς και τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής.
Το νέο ΕΣΠΑ δίνει ιεραρχικά προτεραιότητα στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (20%), στις επενδύσεις καθαρής ενέργειας (27%), στην ανάπτυξη των διασυνδεδεμένων μεταφορών (8%), του ανθρωπίνου δυναμικού και των κοινωνικών υπηρεσιών (30%) και της βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης (6%).
Το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ έρχεται να δώσει ώθηση στις προτεραιότητες της κυβέρνησης καθώς είναι κατ' εξοχήν εστιασμένο στους νέους με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της εκπαίδευσης, ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να αλλάξουν ή να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους και να «οπλιστούν» απέναντι στις νέες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.
Ταυτόχρονα το νέο ΕΣΠΑ σε συνδυασμό με το σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας καθώς και τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), συνιστούν τα απόλυτα εργαλεία προκειμένου η Ελλάδα να οδηγηθεί άμεσα σε ένα μεγάλο άλμα προς τη νέα εποχή και να κερδίσει το στοίχημα της υψηλής ανάπτυξης και κατ’ επέκταση των νέων και όλης της Ελληνικής κοινωνίας.
Ο κ. Μπαραλιάκος από την πλευρά του τόνισε την ανάγκη για την απλοποίηση των διαδικασιών υποβολής των προτάσεων αλλά και της επιτάχυνσης της διαδικασίας διεκπεραίωσης των έργων ενώ συνεχάρη τον κ. Σκάλκο για την μεγάλη βελτίωση της απορροφητικότητας των κονδυλίων ΕΣΠΑ κατά την τελευταία διετία, αφού βρεθήκαμε στην κορυφή της Ευρωπαϊκής κατάταξης, απελευθερώνοντας έτσι εγκλωβισμένα κεφάλαια στην αγορά όπως επίσης και για τα δεκάδες προγράμματα ενίσχυσης εργαζομένων, επιχειρήσεων και νοικοκυριών που «έτρεξαν» κατά την διάρκεια της πανδημίας.
 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version