Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΣΟΚ…..Αναβάλλεται η εκλογή αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας

Γεωργιάδης: Υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμο - Για «μαύρη σελίδα» μιλά ο Μητσοτάκης

Την απόφαση να αναβληθούν οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία έλαβε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) του κόμματος, που συνεδρίασε σήμερα. Η απόφαση ελήφθη λόγω των σοβαρών τεχνικών προβλημάτων που είχαν συνέπεια να μην έχει ξεκινήσει μέχρι τώρα η εκλογική διαδικασία.

«Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της. Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΕΦΕ..

Νωρίτερα, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης είχε ζητήσει την αναβολή των εκλογών, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αποσυρθεί από την κούρσα για τη προεδρία.

Σε δηλώσεις του από το Περιστέρι, ο Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε λόγο για υπευθύνους με ονοματεπώνυμο. «Όσοι νομίζουν ότι θα διαλύσουν τη ΝΔ για να αφήσουν ανενόχλητο τον ΣΥΡΙΑ πλανώνται. Το σημερινό φιάσκο έχει υπευθύνους. Πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητα της παρατάξεώς μας, να ξεπεράσουμε αυτή τη σημερινή εικόνα που δεν τιμά τη ΝΔ», σημείωσε.

Ο ίδιος ζήτησε επίσης «να προχωρήσουμε για να κάνουμε αδιάβλητες εκλογές, οι οποίες προφανώς δεν μπορούν να γίνουν σήμερα».

«Υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμο», τόνισε και διευκρίνισε πως «είχα εκφράσει από χθες τις ανησυχίες μου. Η ΚΕΦΕ με διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει κανονικά διαδικασία».

«Η αποτυχία διεξαγωγής της εκλογής νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί μια μαύρη σελίδα για την ιστορία του Κόμματός μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η αποτυχία διεξαγωγής της εκλογής νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί μια μαύρη σελίδα για την ιστορία του Κόμματός μας.

Οφείλουμε μια μεγάλη συγγνώμη σε όλους τους Νεοδημοκράτες, αλλά και στους Έλληνες πολίτες.

Δυστυχώς η διαδικασία της εκλογής δεν μπορεί πια να διεξαχθεί σήμερα. Δεν είναι ώρα να αναζητήσουμε ευθύνες. Θα έρθει η ώρα της απόδοσής τους.

Ζητώ:

Άμεση απόφαση της ΚΕΦΕ για αναβολή της διαδικασίας εκλογής νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

Άμεση ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας της Ν.Δ. από την Μαριέττα Γιαννάκου με απόφαση του Βαγγέλη Μειμαράκη

Αντικατάσταση του Προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου με πρόσωπο της εμπιστοσύνης της Μαριέττα Γιαννάκου

Διεξαγωγή της διαδικασίας το συντομότερο δυνατό

Η μεταβατική Πρόεδρος Μαριέττα Γιαννάκου να ορίσει επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο οποίος δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος Πρόεδρος.

Αυτό που προέχει αυτήν τη δύσκολη στιγμή είναι η επιβίωση της Νέας Δημοκρατίας.

Ζητώ από όλους να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

«Παραιτήσεις των υπευθύνων τώρα»

Την παραίτηση των υπευθύνων της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ ζήτησε ο Γιώργος Κουμουτσάκος. «Προστατεύστε την παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Παραιτήσεις των υπευθύνων τώρα» έγραψε ο βουλευτής της ΝΔ στο λογαριασμό του στο Twitter. «Παραιτήσεις των υπευθύνων της ΚΕΦΕ τώρα. Το ελάχιστο που μπορούν να προσφέρουν...», πρόσθεσε.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version