Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Μεϊμαράκης για Τζιτζικώστα: Εγώ ως μέλος της ΟΝΝΕΔ, σεβόμουν τους μεγαλύτερους

 «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να είναι βουλευτής» αλλά και ότι εκείνος «σαν ΟΝΝΕΔίτης» σεβόταν τους μεγαλύτερους τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από την Θεσσαλονίκη

, αναφερόμενος εμμέσως, πλήν σαφώς, στον Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι κοινοβουλευτικό κόμμα και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να είναι βουλευτής, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής», τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, απαντώντας έτσι στην επιχειρηματολογία του υποψήφιου προέδρου Απόστολου Τζιτζικώστα σχετικά με τον ορισμό αντιπροέδρων.

Στην ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στο ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλάς", ο κ. Μεϊμαράκης δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στον Απόστολο Τζιτζικώστα, αλλά κάλεσε τα μέλη και τους φίλους της Ν.Δ. να μην ψηφίσουν μόνο συναισθηματικά, αλλά και πολιτικά, με βάση το ποιος πρόεδρος μπορεί να αυξήσει το ποσοστό της από το 28% στο 40% και να την κάνει πρώτο κόμμα.

«Εγώ δεν αποδέχομαι ότι μετέχω σε μάχη γενεών, εγώ μετέχω σε μάχη ιδεών. Και για τις ιδέες παλεύουμε όλες οι γενιές, είτε μικροί είτε μεγάλοι. Δεν μπορούμε να μπούμε σε διχαστικά διλήμματα τέτοιου τύπου. Εγώ όταν ήμουν στην ΟΝΝΕΔ σεβόμουν τους μεγαλύτερους, σεβόμουν την ιστορία όλων εκείνων που το 1974 είχαν κρατήσει όρθια την παράταξη. Αυτό το ήθος μας δίδαξε η Νέα Δημοκρατία. Από πότε ήρθαν άλλοι που θα πούνε ότι θα φύγουνε κάποιοι άλλοι;», είπε υπαινικτικά ο Β. Μεϊμεράκης, σημειώνοντας πως ως μέλος της ΟΝΝΕΔ επί Κωνσταντίνου Καραμανλή, έμαθε να "σέβεται" τους μεγαλύτερους. Στο ίδιο πλαίσιο, τάχθηκε υπέρ του συνδυασμού της εμπειρίας με την ανανέωση και παρατήρησε πως «η εμπειρία δείχνει, πως όταν είναι κάποιος πολύ νέος, κλαδεύει τους συνομήλικους του και η ανανέωση δεν προχωράει».

Ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε την αντίθεση τους στο να καθορίσουν οι "περαστικοί" με την ψήφο τους στις εσωκομματικές εκλογές, πώς θα είναι η Ν.Δ και ποιος θα εκλεγεί αρχηγός. Απηύθυνε έκκληση για μαζική συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής και υπογράμμισε: «Να πάτε όλοι στις 22 Νοεμβρίου στις κάλπες, ώστε η μαζική συμμετοχή των νεοδημοκρατών να μειώσει την όποια προσέλευση των περαστικών, ή των μηχανισμών συμφερόντων που μπορεί να έρθουν».

Για την άρνησή του να εμφανιστεί σε τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των υποψηφίων προέδρων, ο κ. Μεϊμαράκης υπερασπίστηκε τη στάση του, λέγοντας πως «δεν πρόκειται να συμβάλω σε απολιτίκ επικοινωνιακές διαδικασίες και συζητήσεις. Δεν έχουμε περιθώρια για νέες στεναχώριες και τριβές. Τα εν οίκω δεν έχουμε κανέναν λόγο να τα κάνουμε εν δήμω. Η αντιπαράθεση είναι με τον Τσίπρα και τα άλλα κόμματα, δεν είναι μεταξύ συναδέλφων. Γιατί να πάμε σε τηλεμαχία και να πληγώσουμε τους νεοδημοκράτες;»

Ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα είναι ο νικητής των εσωκομματικών εκλογών και είπε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι στις 23 Νοεμβρίου θα κληθώ να διαχειριστώ το κόμμα. Είναι δυνατόν να θέλω τριβές; Μήπως δεν έχω να πω κι εγώ πολλά; Δεν λέω τίποτε. Αποδέχομαι αυτά που λένε σιωπηλός, γιατί έτσι με έχει διδάξει η Ν.Δ. Έτσι μας έμαθε, τότε, στην ΟΝΝΕΔ, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, να σεβόμαστε την πορεία του κόμματος. Αν δεν σεβαστούμε το κόμμα μας, αν δεν σεβαστούμε την προσφορά μας, μην περιμένετε να μας σεβαστούν οι άλλοι». Ως πρόεδρος της Ν.Δ. δεν πρόκειται να αλλάξει το όνομα του κόμματος και στο συνέδριο της άνοιξης θα επαναφέρει τον πυρσό στο σύμβολο του, δεσμεύθηκε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. απευθύνθηκε πολλές φορές στα μέλη και τους φίλους του κόμματος, για το πώς θα φτάσουν στην κάλπη της Κυριακής και τόνισε: «Όποιος και να βγει πρόεδρος, Νέα Δημοκρατία θα είναι - και θα τον στηρίξουμε ως στρατιώτες, όπως κάναμε πάντα. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί για να κάνουμε τη Ν.Δ. πρώτο κόμμα. Όποιον και να ψηφίσετε, πάλι φίλοι θα είμαστε. Σκεφτείτε, όμως, πολιτικά. Σκεφτείτε την κρισιμότητα της κατάστασης. Μην πάτε με συναισθηματικά κριτήρια και μόνο. Να πάτε με πολιτικά κριτήρια. Σκεφτείτε ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή την ώρα στη Βουλή τον Τσίπρα. Είμαστε ένα κοινοβουλευτικό κόμμα και υπηρετούμε κοινοβουλευτική δημοκρατία. Και με την εμπιστοσύνη της Βουλής κατακτούμε την εξουσία. Και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με βάση τον κανονισμό και το Σύνταγμα, πρέπει να είναι βουλευτής. Είναι αυτός που προτείνεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Δεν έχει σημασία ποιος μπορεί να είναι πρόεδρος, ή ποιους αντιπροέδρους ορίζει. Σημασία έχει ότι ορίζεται ρητά. Και θα πάμε και θα χάσουμε το βηματισμό μας. Και θα πρέπει να σκεφτούμε πάρα πολύ σοβαρά το συγκεκριμένο ζήτημα. Κι αυτό δεν αποτελεί αιχμή κατά κανενός».

Όσο ο κ. Μεϊμαράκης ήταν στο βήμα μια ομάδα μελών της ΟΝΝΕΔ είχε πάρει θέση πίσω από αυτόν και φώναζε συνθήματα.

Το "παρών" στη συγκέντρωση έδωσαν οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης, Γιώργος Γεωργαντάς, Γιώργος Βαγιωνάς, οι πρώην υπουργοί ή υφυπουργοί Γιάννης Ιωαννίδης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Σωτήρης Κούβελας, Αδάμ Ρεγκούζας, Χρήστος Κοσκινάς, οι πρώην γενικοί γραμματείς υπουργείου Στράτος Σιμόπουλος, Παναγιώτης Κοκκόρης, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., Μηνάς Σαμαντζίδης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Θοδωρής Καραγιάννης κ.α.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version