Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΑΔΕΔΥ: Δεν θα συμμετάσχουν οι καθηγητές στην αυριανή 24ωρη απεργία - Κανονικά οι Πανελλήνιες

AIGINIONEWS: ΑΔΕΔΥ: Δεν θα συμμετάσχουν οι καθηγητές στην αυριανή 24ωρη απεργία - Κανονικά οι Πανελλήνιες AIGINIONEWS: ΑΔΕΔΥ: Δεν θα συμμετάσχουν οι καθηγητές στην αυριανή 24ωρη απεργία - Κανονικά οι Πανελλήνιες

Κανονικά θα γίνουν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2021 μετά τις αντιδράσεις και την παρέμβαση Κεραμέως, που έθεσε τους συνδικαλιστές ενώπιον των ευθυνών τους, η ΑΔΕΔΥ εξαιρεί τους καθηγητές από την 24ωρη απεργία.

Την ίδια ώρα, με νεότερη ανακοίνωσή της η ΣΤΑΣΥ αποφάσισε ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το Τραμ να λειτουργήσουν έως τις 10 το πρωί, ακριβώς για να μην υπάρξει πρόβλημα με τους υποψηφίους. Η στάση εργασίας θα γίνει από τις 10:00 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αποφάσισε να εξαιρέσει από την απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Ιουνίου τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους Υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων.

Η απόφαση της ΑΔΕΔΥ για τους καθηγητές

Σύμφωνα με δήλωση που έκαναν οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου κατά την συζήτηση της προσφυγής του υπουργείου Παιδείας τροποποιούνται οι κινητοποιήσεις και σε Μέσα Μεταφοράς.

Συγκεκριμένα όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο:
Τα αστικά λεωφορεία της Αθήνας, μετέτρεψαν το 24ωρο απεργιακό αίτημα σε στάση εργασίας από τις 13:00 μέχρι τις 17:00.
Στο μετρό και τα μέσα σταθερής τροχιάς, τα 8 από 9 Σωματεία προχωρούν σε στάση εργασίας από τις 9:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας.
Παράλληλα επισημάνθηκε πως οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν έχουν κηρύξει απεργία και θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο το απόγευμα.
Οι εκπρόσωποι της Συνδικαλιστικής Οργάνωσης τοποθετήθηκαν στο δικαστήριο κατά του νομοσχεδίου αναφέροντας πως είναι "αντεργατικό που ουσιαστικά αποτελεί μία ριζική αναδιάρθρωση" ενώ υπογράμμισαν πως με την προσφυγή του το υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να κριθεί στο σύνολο της παράνομη η κινητοποίηση.
Από την πλευρά του αιτούντος υπουργείου επισημάνθηκε πως πρέπει το δικαστήριο να κηρύξει παράνομη και καταχρηστική την απεργία καθώς "δεν έχει προβλεφθεί προσωπικό ασφαλείας για κάλυψη των αναγκών των πανελλαδικών εξετάσεων".

Κατά τους εκπροσώπους του υπουργείου η απεργία γίνεται "σε βάρος των μαθητών" που έχουν ταλαιπωρηθεί λόγω της πανδημίας και κινδυνεύουν να ταλαιπωρηθούν και τώρα εν μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Η ΑΔΕΔΥ διαβεβαίωσε το δικαστήριο ότι θα εξαιρεθούν από την κινητοποίηση οι υπάλληλοι τόσο εκπαιδευτικοί όσο και διοικητικοί ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στις εξετάσεις των μαθητών. 
Σημειώνεται ότι η ΟΛΜΕ είχε ζητήσει από την ΑΔΕΔΥ την εξαίρεσή της από την αυριανή 24ωρη απεργία Λίγες ώρες αργότερα, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έθεσε επιτακτικά το θέμα αυτό, ζητώντας με κατεπείγουσα αγωγή κατά της ΑΔΕΔΥ, οι καθηγητές να εξαιρεθούν.

Το αίτημα της ΟΛΜΕ
Η πλειοψηφία του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας -και συγκεκριμένα οι παρατάξεις ΔΑΚΕ (Ν.Δ), ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΠΕΚ (ΚΙΝΑΛ)- υπέβαλε αίτημα να περιοριστεί η άσκηση της απεργίας και να μην υπάρξει εμπλοκή των εκπαιδευτικών και λοιπών συντελεστών της διεξαγωγής των πανελλαδικών στην κινητοποίηση.

Το σκεπτικό ήταν ότι θα πρέπει να αποφευχθούν προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
"Ως ΔΑΚΕ, με σεβασμό στις αγωνίες, το άγχος και τις προσδοκίες των παιδιών και των οικογενειών τους, θεωρούμε ότι βασικό μας μέλημα πρέπει να είναι και είναι, η απρόσκοπη διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεων.

Με βάση αυτή την αντίληψη, αλλά και την ανάγκη η απεργειακή κινητοποίηση να πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα και με την μεγαλύτερη δυναμική και ένταση στηρίζουμε την πρόταση της ΟΛΜΕ, θεωρώντας ότι πρέπει να εξαιρεθεί απο την κινητοποίηση, όπως και όλοι οι εμπλεκόμενοι στις Πανελλήνιες εξετάσεις Δημόσιοι υπάλληλοι" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ της ΑΔΕΔΥ.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version