Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Με νόμο υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

AIGINIONEWS: Με νόμο υποχρεωτικός ο εμβολιασμός AIGINIONEWS: Με νόμο υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

Νομοθετική ρύθμιση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει αμέσως μετά το καλοκαίρι, σε νομοθετικές κινήσεις προκειμένου να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους.. 

υγειονομικούς, τους εργαζόμενους στις μονάδες φροντίδας των ηλικιωμένων, ενώ δεν αποκλείεται να ισχύσει και για άλλους επαγγελματικούς κλάδους, όπως τα σώματα ασφαλείας και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, που οι εργαζόμενοι έρχονται σε καθημερινή επαφή με τους πολίτες.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, ως πρώην δικαστικός, έθεσε τα συνταγματικά όρια που υπάρχουν σε όσους αποφεύγουν να εμβολιαστούν.

"Πέρα από την προστασία της δημόσιας υγείας το Σύνταγμα κατά κανένα τρόπο δεν αναγνωρίζει δικαίωμα σε κάποιον να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του άλλου και την υγεία του.
Άρα, το όριο της ελευθερίας των επιλογών μας είναι ο διπλανός μας. Είναι ο άλλος.".

Στην κυβέρνηση επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους πως, όσοι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ από τον κορονοϊό είναι ανεμβολίαστοι πολίτες, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να επισημάνουν την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

"Θα γίνει η συζήτηση σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ειδικών κατηγοριών εργαζομένων στο σύστημα υγείας, υγειονομικούς, εργαζόμενους στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Αναμένουμε εντός των επομένων ημερών το σχετικό πόρισμα από την Επιτροπή Βιοηθικής", σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή.

 


 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version