Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Συνάντηση της βουλεύτριας Πιερίας Ε. Σκούφα με εκπροσώπους Πολιτιστικών Συλλόγων της Π.Ε Πιερίας

AIGINIONEWS: Συνάντηση της βουλεύτριας Πιερίας Ε. Σκούφα με εκπροσώπους Πολιτιστικών Συλλόγων της Π.Ε Πιερίας AIGINIONEWS: Συνάντηση της βουλεύτριας Πιερίας Ε. Σκούφα με εκπροσώπους Πολιτιστικών Συλλόγων της Π.Ε Πιερίας

Τους Προέδρους πολιτιστικών συλλόγων και συγκεκριμένα τους κκ. Μιχάλη Καμανατζή, Τάσο Μπογιατζή και Κώστα Παπουτσίδη συνάντησε μετά από πρόσκλησή της η βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από την κινητοποίηση των Συλλόγων της Πιερίας την Κυριακή 25/4/20021 στην κεντρική πλατεία του Δήμου Κατερίνης και την κατάθεση ψηφίσματος προς την κυβέρνηση, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά από 14 μήνες καραντίνας και αναστολής της λειτουργίας τους.
Στήριξη των αιτημάτων και κοινοβουλευτική παρέμβαση
Η κ. Σκούφα δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή της στα δίκαια αιτήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων, ενημέρωσε τους εκπροσώπους για τη δική της κοινοβουλευτική δράση και την ερώτηση που κατέθεσε για τα προβλήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων εν μέσω πανδημίας, καθώς και για τις παρεμβάσεις άλλων συναδέλφων της. Δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα φέρει στην Βουλή τα θέματα που αναφέρονται στο ψήφισμα και γενικότερα θα στηρίξει την δράση των Πολιτιστικών Συλλόγων, οι οποίοι προάγουν τον πολιτισμό και διατηρούν την ιστορική και πολιτιστική παράδοση της χώρας μας και του Ελληνισμού διαχρονικά.
Κραυγή αγωνίας από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους

Στο ψήφισμα που υπογράφει η συντριπτική πλειοψηφία των Πολιτιστικών Συλλόγων αναφέρεται μεταξύ άλλων: « …Απευθύνουμε έκκληση- κραυγή αγωνίας προς κάθε αρμόδιο (Κυβέρνηση, Αντιπεριφέρεια, Δήμους) και αιτούμεθα να υπάρξει άμεση παρέμβαση για τη λήψη μέτρων οικονομικής στήριξης- ανακούφισης όλων των πολιτιστικών συλλόγων προκειμένου να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε στοιχειωδώς τα λειτουργικά έξοδα και τις δαπάνες των χώρων στέγασης (ενοίκια, ΔΕΗ, Δημοτικά τέλη, ύδρευση). Σε αντίθετη περίπτωση είναι αδύνατον να καλύψουμε οποιαδήποτε οικονομική υποχρέωση και οδηγούμαστε άμεσα σε οριστική διακοπή των δραστηριοτήτων μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και την ανάπτυξη σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο του τόπου μας, καθώς πίσω από το μεγάλο πολυεπίπεδο πολιτιστικό έργο των συλλόγων υπάρχει και οικονομική διάσταση η οποία αγνοείται από την πολιτεία».
 

Τα αιτήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων:
1.Ένταξη του Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού στο εθνικό ευρετήριο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας.
2.Δημιουργία θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των πολιτιστικών συλλόγων κατά την διάρκεια της πανδημίας και μετά αυτής.
3.Δημιουργία θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία του εθελοντισμού στους πολιτιστικούς συλλόγους.
4.Άμεση οικονομική στήριξη των πολιτιστικών σωματείων όπως έγινε με πολλές άλλες πληττόμενες δραστηριότητες, λόγω της πανδημίας.
 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version