Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ»

AIGINIONEWS: ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ» AIGINIONEWS: ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ»

Προωθείται η κατασκευή τεσσάρων χώρων στάθμευσης στο παραλιακό μέτωπο της Κατερίνης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την προώθηση κατασκευής τεσσάρων χώρων στάθμευσης στο παραλιακό μέτωπο της Κατερίνης. Πρόκειται για έργα που χρηματοδοτούνται από τη Δημοτική Εταιρία «Δημοτικά Πάρκινγκ Κατερίνης» (ΔΗΠΑΚ Α.Ε.).
Συγκεκριμένα, προωθείται η κατασκευή δύο χώρων στάθμευσης στην Παραλία καθώς επίσης και δύο χώρων στάθμευσης στην Ολυμπιακή Ακτή (Κατερινόσκαλα).
Στους χώρους αυτούς θα δοθεί η δυνατότητα στάθμευσης σε αυτοκίνητα ξένων και ντόπιων επισκεπτών, αλλά θα είναι και υποχρεωτική η στάθμευση όλων των τουριστικών λεωφορείων τα οποία, με την άναρχη στάθμευσή τους στους δύο τουριστικούς οικισμούς, προκαλούσαν, μέχρι σήμερα, σοβαρά προβλήματα ηχορύπανσης, με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται οι φιλοξενούμενοι επισκέπτες, ενώ σοβαρά προβλήματα προκαλούσαν και στην οδική λειτουργία.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος αναφερόμενος στην προώθηση των έργων αυτών, είπε, μεταξύ άλλων: «Έδωσα εντολή στον Πρόεδρο των Δημοτικών Πάρκινγκ Νίκο Κατανά, η Εταιρία «Δημοτικά Πάρκινγκ Κατερίνης» να χρηματοδοτήσει τέσσερα έργα στάθμευσης στο παραλιακό μέτωπο.

Αυτά τα έργα, όταν υλοποιηθούν, θα στηρίξουν την τουριστική προσπάθεια του Δήμου Κατερίνης, ώστε να μπει μια τάξη στο παραλιακό μέτωπο και να σταματήσει η εικόνα που μέχρι πρότινος βλέπαμε με την άναρχη στάθμευση μικρών οχημάτων αλλά και τουριστικών λεωφορείων. Και βέβαια, με τέτοιου είδους έργα υπάρχει και η δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης και προώθησης απασχόλησης.
Και επειδή βρισκόμαστε πάλι σε σοβαρή υγειονομική κρίση με άγνωστους ορίζοντες, εκείνο που θέλω να πω είναι ότι εφόσον όλα πάνε καλά και δεν υπάρχουν σοβαρά εμπόδια, την ερχόμενη Άνοιξη προγραμματίζουμε να υλοποιηθούν αυτά τα έργα.

Εύχομαι επίσης, αυτό το καλοκαίρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε με τον κορωνοϊό, να ανθίσει και πάλι η τουριστική κίνηση και να συμβάλλουν τα έργα αυτά στην τουριστική αναβάθμιση του παραλιακού μας μετώπου».
 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version