Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Οι Έλληνες μουσικοί ζητούν από την πολιτεία να πάρει άμεσα μέτρα για τον κλάδο ο οποίος πλήττεται

AIGINIONEWS: Οι Έλληνες μουσικοί ζητούν από την πολιτεία να πάρει άμεσα μέτρα για τον κλάδο, ο οποίος πλήττεται AIGINIONEWS: Οι Έλληνες μουσικοί ζητούν από την πολιτεία να πάρει άμεσα μέτρα για τον κλάδο, ο οποίος πλήττεται

Κραυγή αγωνίας - Περισσότεροι από 700 Έλληνες μουσικοί εκπέμπουν SOS σχετικά με τις επιπτώσεις του δεύτερου lockdown στους ανθρώπους του πολιτισμού - Βλέπουμε το εισόδημά μας να εξαφανίζεται - Θέλουμε να επιβιώσουμε αξιοπρεπώς.

«Η κραυγή αγωνίας μας δεν έχει κομματικό πρόσημο. Πρέπει να καταλάβει όμως η κυβέρνηση, ότι βρισκόμαστε στο όριο και να πράξει ακαριαία και γενναία και όχι ελλειμματικά και αποσπασματικά.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο κλάδος μας είναι ο πιο πληττόμενος με 95% πτώση του τζίρου σε σχέση με πέρσι.

Δείξαμε μεγάλο ζήλο στην τήρηση των μέτρων στα θέατρα και τους συναυλιακούς χώρους και πιστεύουμε πως δεν έχουμε καμία ευθύνη για την αύξηση της διασποράς του κορονοϊού, σε αντίθεση με άλλες κοινωνικές δομές που προκλητικά παραβίασαν κάθε υγειονομικό μέτρο...
Κι άλλες κατηγορίες εργαζομένων πλήττονται από τα έκτακτα μέτρα της πολιτείας, όμως εμείς βλέπουμε το εισόδημα μας να εξαφανίζεται πλήρως.
Αυτές τις δύσκολες ώρες ο Μουσικός Σύλλογος Βόρειου Ελλάδος στηρίζει με συσσίτιο δεκάδες οικογένειες συναδέλφων μας, οι οποίες δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τα βασικά είδη για να επιβιώσουν...» τονίζουν.
Συμπληρώνουν, δε, πως «η ανακοίνωση μας αυτή θα είναι η αρχή μιας σειράς ισχυρών δράσεων ώστε να εισακουστεί η αγωνία μας και να ικανοποιηθούν τα εύλογα και δίκαια αιτήματα μας. Ώστε να κατορθώσουμε να επιβιώσουμε αξιοπρεπώς και να επιτελέσουμε και σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες το έργο μας, έργο μεγάλης σημασίας για την ψυχική και κοινωνική ισορροπία όλων των συμπολιτών μας”...».

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ
• Επέκταση του έκτακτου επιδόματος για τους επόμενους μήνες. Παράλληλα επέκταση του επιδόματος ανεργίας για όσο παραμένουν κλειστοί οι πολιτιστικοί χώροι.
• Άμεση καταβολή των πιστώσεων και ένταξη στο μητρώο καλλιτεχνών όσων δεν πρόλαβαν την προθεσμία μια και οι ειδικότητες στην πλατφόρμα προστέθηκαν λίγες μέρες πριν την λήξη της.
• Δυνατότητα σε όσους-ες έχουν ενταχθεί στο μητρώο να δικαιούνται και την μείωση ενοικίου και ταυτόχρονα να μη χάνουν την ασφαλιστική τους κάλυψη, όσοι εξαιτίας της πανδημίας δεν συμπληρώνουν τα απαραίτητα ένσημα.
• Αναστολή πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών σε όλους τους φορείς και επίδομα θέρμανσης
• Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους εργαζόμενους στον πολιτισμό.
• Επέκταση του μέτρου προστασίας και για τους τεχνικούς μας όπου δεν υπάρχει σχετικός κωδικός επαγγέλματος
• Πρόβλεψη αμοιβής για κάθε τραγουδιστή και μουσικό που εμφανίζεται σε ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα αρχής γενομένης από τα δημόσια μέσα.
• Έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση για τους πληττόμενους δικαιούχους πνευματικού ή συγγενικού με ποσό αντίστοιχο της τελευταίας διανομής που χορήγησε ο κάθε ΟΣΔ από δημόσια εκτέλεση και συναυλίες,
• Μείωση ή αναστολή πληρωμής ΦΠΑ στα δικαιώματα, για τα έτη 2020 και 2021, από 24% σήμερα στο 6%, όπως στη περίπτωση άλλων πολιτιστικών αγαθών και υπηρεσιών.
• Πληρωμή από όλους τους κρατικούς και δημοτικούς φορείς των Πνευματικών και Συγγενικών Δικαιωμάτων προς τους ΟΣΔ μας.
• Να δεσμεύσει η πολιτεία Ραδιοφωνικούς και Τηλεοπτικούς Σταθμούς για άμεση υπογραφή των απαιτούμενων αδειών για τη χρήση έργων και για την καταβολή της οφειλόμενης αμοιβής σε όλους τους ΟΣΔ και την ΕΥΕΔ. Να φροντίσει ώστε να υπάρχουν κυρώσεις στα ΜΜΕ που δεν πληρώνουν δικαιώματα. Οι οφειλές τους είναι μεγάλες προς τους ΟΣΔ μας, την ώρα μάλιστα που τα ΜΜΕ επιδοτήθηκαν δύο φορές από την κυβέρνηση.
• Ενσωμάτωση της τελευταίας ευρωπαϊκής οδηγίας που εξασφαλίζει πνευματικά αλλά και συγγενικά δικαιώματα σε όλες τις ψηφιακές χρήσεις και μέτρα προστασίας εθνικού ρεπερτορίου όπως ποσοστώσεις ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων
• Αναστολή καταβολής του 1% από τα Πνευματικά και Συγγενικά Δικαιώματα προς ΟΠΙ για τα έτη 2019 και 2020.
 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version