Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Κομισιόν: Την εφαρμογή των προαπαιτούμενων θα αξιολογήσει το «κουαρτέτο»

Στις συνομιλίες που θα έχουν με την ελληνική κυβέρνηση από αύριο, Τρίτη, στην Αθήνα 

οι επικεφαλής των τεσσάρων θεσμών αναφέρθηκε με δηλώσεις της από τις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Π. Μοσκοβισί.

Η κ. Ανίκα Μπράιτχαρτ, είπε ότι οι επικεφαλής των τεσσάρων θεσμών έρχονται στην Αθήνα προκειμένου να αξιολογήσουν την πρόοδο εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος και ειδικότερα την πορεία υλοποίησης της πρώτης δέσμης των προαπαιτούμενων. Ακόμη, είπε ότι οι συνομιλίες μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών και των ελληνικών αρχών θα κρατήσουν τρεις ημέρες, από την Τετάρτη ως την Παρασκευή και διευκρίνισε ότι τα τεχνικά κλιμάκια της Επιτροπής βρίσκονται ήδη στην Αθήνα.

Η εκπρόσωπος του Πιερ Μοσκοβισί, σημείωσε ακόμη πως οι θεσμοί θα αξιολογήσουν τη συμβατότητα των προαπαιτούμενων που ψηφίστηκαν με τις απαιτήσεις των πιστωτών.Υπενθύμισε επίσης, ότι η δεύτερη δέσμη των προαπαιτούμενων αναμένεται να συμφωνηθεί με τις ελληνικές αρχές εντός των επόμενων δύο εβδομάδων. Η επιτυχής υλοποίηση της δεύτερης δέσμης των προαπαιτούμενων θα αποδεσμεύσει την επόμενη υπο-δόση του 1 δισ. ευρώ, ανέφερε η κ. Μπράιτχαρτ.

Σημειώνεται ότι οι επικεφαλής των δανειστών - Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) και Ράσμους Ρίφερ (ΕΚΤ) - θα έχουν επαφές με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης και αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα τον Νοέμβριο, ή τον Δεκέμβριο το αργότερο, για την επίσημη αξιολόγηση της οικονομίας.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version