Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΠΟΜΙΔΑ: "Εκτελούνται" οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Με μια επιστολή σε δραματικούς τόνους προς τον υπουργό Οικονομικών, αντιδρά η ΠΟΜΙΔΑ στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

 Κάνει λόγο για στυγνή φορολόγηση, για αφανισμό των διατηρητέων κτιρίων και ζητά ουσιαστική διαβούλευση με την ηγεσία του υπουργείου.


Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, το ΥΠΟΙΚ αυξάνει την φορολογία των μισθωμάτων έως και 40% την ώρα που ζητά την καταβολή βαρύτατου ΕΝΦΙΑ από τους ίδιους φορολογούμενους.

Το κείμενο της επιστολής

«Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί

Με τις διατάξεις του σν που δώσατε σε «διαβούλευση» μέσα σε μια Κυριακή, και χωρίς καμιά απολύτως ουσιαστική διαβούλευση μαζί μας, οδηγείτε κυριολεκτικά στο εκτελεστικό απόσπασμα τεράστιες κατηγορίες ιδιοκτητών ακινήτων.

Συγκεκριμένα, με διατάξεις που ελάχιστοι μπορούν να καταλάβουν:

1. Επιβάλλετε στυγνή φορολόγηση στα αποδεδειγμένα ανείσπρακτα μισθώματα, εξωθώντας την κοινωνία σε αναγκαστικές εξώσεις, αλλά και αυτοδικίες, αφού και οι νόμιμες εξώσεις σήμερα απαγορεύονται.

2. Αυξάνετε την φορολογία των μισθωμάτων έως και 40% την ώρα που ζητάτε την καταβολή βαρύτατου ΕΝΦΙΑ από τους ίδιους φορολογούμενους.

3. Καταδικάζετε σε αφανισμό και κατεδάφιση τα διατηρητέα κτίρια της χώρας μας άνω των 100 ετών, επιβάλλοντας συμπληρωματικό φόρο ΕΝΦΙΑ, παρά τη ρητή διάταξη του Συντάγματος (24 παρ.6) και την κυρωμένη από τη χώρα μας Διεθνή Σύμβαση της Γρανάδας (Σ28.1).

4. Η επιβολή συμπληρωματικού φόρου ΕΝΦΙΑ στην εκτός σχεδίου γη ήταν πάγιο αίτημά μας, με αποκλειστικό στόχο να υπάρξει δυνατότητα της αναγκαίας αντίστοιχης ελάφρυνσης του φορολογικού βάρους της αστικής περιουσίας, η οποία αδυνατεί πλέον να ανταπεξέλθει στη δημευτική διπλή φορολόγηση ΕΝΦΙΑ με βάση αντικειμενικές αξίες που ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχουν, και όχι να αποτελέσει αυτό ένα ακόμη στυγνό φορολογικό μέτρο σε βάρος της ιδιοκτησίας.

Με αλλεπάλληλες επιστολές μας σας ζητήσαμε να μας καλέσετε σε άμεση και ουσιαστική διαβούλευση για τα παραπάνω ζητήματα, τα οποία συμβαίνει να γνωρίζουμε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον, αφού για μας είναι κυριολεκτικά θέματα «ζωής και θανάτου», πλην ματαίως. Σας καλούμε να το πράξετε έστω και τώρα.»

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version