Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Το Επιμελητήριο Πιερίας στο Διεθνές Επιχειρηματικό Συνέδριο στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας

AIGINIONEWS: Το Επιμελητήριο Πιερίας στο Διεθνές Επιχειρηματικό Συνέδριο στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας AIGINIONEWS: Το Επιμελητήριο Πιερίας στο Διεθνές Επιχειρηματικό Συνέδριο στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: «Με την παρουσία μας εδώ προσδοκούμε να συνάψουμε δεσμούς συνεργασίας ακόμη πιο στενούς και ισχυρούς αξιοποιώντας τις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες μεταξύ της Πιερίας και της κομητείας Timis»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η παρουσία του Επιμελητηρίου Πιερίας στο Διεθνές Επιχειρηματικό Συνέδριο στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2019 στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας, μετά από πρόσκληση του Εμπορικού, Βιομηχανικού & Αγροτικού Επιμελητηρίου της Τιμισοάρα.
Στο Διεθνές Επιχειρηματικό Φόρουμ συμμετείχαν φορείς και επιχειρηματίες από την Τσεχική Δημοκρατία, τη Ρωσική Ομοσπονδία, την Ρουμανία και την Ελλάδα.
Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου αναφέρθηκε στους τομείς της Πιερίας με εξαιρετικό αναπτυξιακό ενδιαφέρον και προοπτικές όπως ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή, η μεταποίηση και κυρίως στη μεταποίηση τροφίμων, οι μεταφορές, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στις βιομηχανικές μονάδες που καινοτομούν και παράγουν προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και αξίας.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι: «Η δημιουργία ενός φιλικού προς τις επιχειρήσεις περιβάλλοντος, για μια βιώσιμη ανάπτυξη που θα εξασφαλίζει την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο είναι το ζητούμενο σήμερα» και κατέληξε λέγοντας ότι : «Με την παρουσία μας εδώ προσδοκούμε να συνάψουμε δεσμούς συνεργασίας ακόμη πιο στενούς και ισχυρούς, συμβάλλοντας στην Ελληνική προσπάθεια για την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα των Ελληνικών επιχειρήσεων, γι’ αυτό αποδεχθήκαμε την πρόσκληση για να συμμετάσχουμε και είμαστε εδώ με μια ομάδα ικανών για να διερευνήσουμε τις δυνατότητες επιχειρηματικών συνεργασιών με την χώρα σας».

Χαιρετισμό επίσης απεύθυναν κ. Nicolae ROBU, Δήμαρχος της Timişoara, ο κ. Valentin Tudorica Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Περιφέρειας Timiş, ο κ. Vladimir Silkin Γραμματεας της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο κ. Anatol KOYKA από το Εμπορικό Επιμελητήριο Μόσχας και η κα. Florica CHIRIŢĂ, Πρόεδρος του Εμπορικού, Βιομηχανικού & Αγροτικού, Επιμελητηρίου της Τιμισοάρα.

Οι παρουσιάσεις των ξένων εταιριών έγιναν από την κα. Rodica Olinic εκπρόσωπο του Εμπορικού, Βιομηχανικού & Αγροτικού Επιμελητηρίου της Τιμισοάρα.
Εκπρόσωποι και Διευθυντές δημόσιων ιδρυμάτων και οργανισμών της Ρουμανίας ενημέρωσαν τους επιχειρηματίες για το οικονομικό περιβάλλον, τη λειτουργία του εμπορικού μητρώου και των τελωνειακών αρχών, τους τρόπους λειτουργίας της δημόσιας υγείας, της κτηνιατρικής υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, της προστασίας του περιβάλλοντος, της επιθεώρησης εργασίας, τις αρχές που διέπουν την προστασία των Καταναλωτών.

Μετά τη διεξοδική ενημέρωση ακλούθησε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση με πολλές ερωτήσεις και απαντήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων και ακολούθησαν Β2Β συναντήσεις μεταξύ των επιχειρήσεων που συμμετείχαν με σκοπό την αξιοποίηση των επιχειρηματικών και επενδυτικών ευκαιριών μεταξύ των επιχειρήσεων και τη διεύρυνσης του διμερούς εμπορίου.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version