Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Η γαστρονομία της Αν. Μακεδονίας και Θράκης ταξιδεύει στις Βρυξέλλες 6/3/2019

Η γαστρονομία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ταξιδεύει στις Βρυξέλλες. Ένας σεφ από την Ελλάδα και δύο βοηθοί από το Βέλγιο θα παρασκευάσουν συνταγές για 400 άτομα με υλικά ΠΟΠ, ΠΓΕ και άλλα της ΠΑΜΘ, σε συνταγές που αντιπροσωπεύουν τη γαστρονομία της Περιφέρειας και αναδεικνύουν τις γεύσεις και τα προϊόντα. 

Η παραπάνω δράση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στο ετήσιο πρόγραμμα δράσης έτους 2019 είναι ενταγμένη η δράση «Ανάδειξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ως τουριστικού προορισμού σε εκδήλωση προώθησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες». Η δράση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες στις 6 Μαρτίου 2019 με σκοπό, μέσω της εκδήλωσης, να αναδειχθεί ο πλούσιος γαστρονομικός πλούτος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει γνωριμία των γεύσεων της περιοχής μας σε συνεργασία με διακεκριμένους σεφ και με εκδήλωση γευσιγνωσίας στο εστιατόριο ευρωβουλευτών του Ευρωκοινοβουλίου για 400 άτομα.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου με απώτερο σκοπό: Την ενίσχυση των παραγωγών της ΠΑΜΘ με την προώθηση των προϊόντων τους σε μια απαιτητική αγορά όπως των Βρυξελλών και να και να γίνουν πρεσβευτές της Θρακο – Μακεδονικής κουζίνας.

Στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, των εξαίρετων τοπικών προϊόντων, αγροτικών – κτηνοτροφικών και μεταποιημένων (κυρίως τροφίμων και ποτών) με σκοπό την ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας – (Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε. και γενικά όλα τα διατροφικά προϊόντα που χαρακτηρίζουν την περιοχή). Θα προσκληθούν εστιάτορες των Βρυξελλών και εκπρόσωποι αλυσίδων σούπερ μάρκετ ώστε να γνωρίσουν τα προϊόντα. Προώθηση της ΠΑΜΘ ως αξιόλογο γαστρονομικό προορισμό, στο απαιτητικό κοινό των Βέλγων που επιλέγουν τις διακοπές τους με κριτήριο επιλογής προορισμού μεταξύ άλλων και τις γευστικές εμπειρίες.

Η Περιφέρεια για την υποστήριξη της εκδήλωσης θα διαθέσει το ποσό των 15.000 ευρώ.

Πηγή: Δ. Συμεωνίδου 

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version