Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Παρέμβαση ΚΚΕ για κτηνίατρους στην εφαρμογή του Ευρωπ/ού Προγράμματος της Επιτήρησης εξωτικών νοσημάτων στην Π.Κ.Μ.

Προς το Προεδρείο της Βουλής….ΑΝΑΦΟΡΑ…Για τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι βουλευτές Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την επιστολή που υπογράφουν οι κτηνίατροι που προσλήφθηκαν με σύμβαση ορισμένου χρόνου για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Προγράμματος της Επιτήρησης των τεσσάρων (4) εξωτικών νοσημάτων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ζητούν την άμεση επίλυση των ζητημάτων που προέκυψαν κατά την εφαρμογή του προγράμματος, με πρώτο την κάλυψη των οικονομικών εκκρεμοτήτων  απέναντί τους.

 

Αθήνα 7/6/2018

Οι καταθέτοντες βουλευτές

 

Θέμα: «Προβλήματα στην εφαρμογή της επιτήρησης του προγράμματος των τεσσάρων (4) εξωτικών νοσημάτων»

Κυρίες και Κύριοι,

σας ενημερώνουμε ότι οι κτηνίατροι που προσληφθήκαμε με σύμβαση ορισμένου χρόνου για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Προγράμματος της Επιτήρησης των τεσσάρων (4) εξωτικών νοσημάτων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αντιμετωπίζουμε σημαντικά προβλήματα τα οποία αν δεν επιλυθούν άμεσα θα θέσουν σε κίνδυνο την ολοκλήρωση του προγράμματος.  Επιπλέον, με τις πρόσφατες εστίες Πανώλους των Μικρών Μηρυκαστικών που εντοπίστηκαν σε όμορη χώρα (Βουλγαρία) τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των ζώων της χώρας με αντίκτυπο τις άμεσες και σοβαρές οικονομικές συνέπειες.

 

Ειδικότερα, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προσελήφθηκαν εφτά (7) κτηνίατροι, ένας για κάθε Περιφερειακή Ενότητα, για την εφαρμογή Ευρωπαϊκού Προγράμματος της Επιτήρησης των τεσσάρων (4) Εξωτικών Νοσημάτων. Η πρώτη ανάληψη υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2017.

 Έως σήμερα 03/07/2018 δεν έχουν καταβληθεί οι οφειλούμενοι μισθοί σε κανέναν από τους απασχολούμενους κτηνιάτρους με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν οξύ οικονομικό πρόβλημα όσον αφορά την διαβίωση τους (αδυναμία κάλυψης δαπανών ενοικίου, λογαριασμών, διατροφής, μετακίνησης κλπ). Προφανώς οι δαπάνες αυτές δεν μπορούν να ανασταλούν και σε όλους η δυνατότητα κάλυψης των αναγκών από άλλους πόρους (οικογένεια, γονείς κ.α) έχει προ πολλού εξαντληθεί.

 Στις περισσότερες Περιφερειακές Ενότητες υπάρχει αδυναμία κάλυψης των μετακινήσεων για τις ανάγκες του προγράμματος με τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα (έλλειψη καυσίμων, ασυντήρητα οχήματα, ακινησία λόγω βλάβης κ.α) με αποτέλεσμα οι μετακινήσεις να επιβαρύνουν οικονομικά τους κτηνιάτρους που μέχρι τώρα σε αντίθεση με την σύμβαση χρησιμοποιούσαν τα προσωπικά τους οχήματα πληρώνοντας  καύσιμα και φθορές από τον προϋπολογισμό τους. Η μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι χρονοβόρα, αναποτελεσματική λόγω των ωραρίων των μέσων και επικίνδυνη διότι μεταφέρονται βιολογικά υλικά

 Για την υλοποίηση είναι απαραίτητη η χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, η σύνδεση με το διαδίκτυο, αναλώσιμα και γραφική ύλη, υλικά τα οποία σαν σύνολο μέχρι τώρα δεν έχουν εξασφαλιστεί από το Πρόγραμμα.

 

Όλοι οι κτηνίατροι που προσληφθήκαμε, εργαζόμαστε ανελλιπώς με συνέπεια και αποτελεσματικότητα για την πλήρη και την ουσιαστική εφαρμογή του προγράμματος καλύπτοντας όλη τη γεωγραφική έκταση των περιφερειακών ενοτήτων της δικαιοδοσίας μας και στέλνοντας μηνιαίες αναφορές με τον έλεγχο της υγείας των ζώων, όπως ακριβώς συστήθηκε από το πρόγραμμα.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην συνεχή και απρόσκοπτη εφαρμογή του προγράμματος καθώς και στην τήρηση και την υλοποίηση του αρχικού προγραμματισμού.

Όπως είναι κατανοητό δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί το πρόγραμμα με τις παρούσες συνθήκες και ακόμα σημαντικότερα υπό την απειλή μιας πανδημίας.

Ζητούμε :

1) την άμεση επίλυση των ζητημάτων που προέκυψαν κατά την εφαρμογή του προγράμματος, με πρώτο την κάλυψη των οικονομικών εκκρεμοτήτων  απέναντί μας

2) την επίσημη ενημέρωσή μας μέσω ταχυδρομείου ηλεκτρονικού και συμβατικού για τους λόγους της καθυστέρησης όπως και για τις ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά σας για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Οι Κτηνίατροι

 

Αλμπανάκη Ελένη

 Ιωαννίδης Παύλος

 Μαρτσοπούλου Ευγενία

Μέρα Άννα

Νάντσιος Θάνος

 Ράπτη Μαρία

Σαχπατζίδου Μαρία

                                                       

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version