Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Σκουριές:«δεν υποχωρούμε, αν δεν δικαιωθούμε»

Οι μεταλλωρύχοι για πολλές ώρες  μέσα στις στοές των μεταλλείων της Κασσάνδρας διαμαρτυρόμενοι με αυτόν τον τρόπο στο σταμάτημα των εργασιών σε Σκουριές και σε Ολυμπιάδα και ζητώντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

 

Οι μεταλλωρύχοι με τις στολές εργασίας τους και τον εξοπλισμό τους.

γνωρίζουν πολύ καλά τις υπόγειες στοές του μεταλλείου και τουλάχιστον σε αυτήν τη φάση δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

 

Κεντρικό σύνθημά τους είναι το «δεν υποχωρούμε, αν δεν δικαιωθούμε» και δηλώνουν αποφασισμένοι να μείνουν ως το τέλος.

 

Από τη μεριά της η εταιρία ενημερώνει πως έχει ανοιχτούς όλους τους εξαερισμούς, ώστε να μην επιβαρυνθεί η κατάσταση της υγείας των αντρών, ενώ παρών βρίσκεται και ο γιατρός της Ελληνικός Χρυσός.

 

«Η κεντρική στοά έχει μήκος τρία χιλιόμετρα, σε βάθος πάνω από τριακόσια πενήντα μέτρα, δεν έχει καλό οξυγόνο, υπάρχει πολλή υγρασία, πολλά νερά, αντιλαμβάνεστε ποια είναι η κατάσταση σε αυτό το περιβάλλον», δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στις στοές Χρήστος Ζαφειρούδας.

 

Την ίδια ώρα, στους χώρους δουλειάς, οι περισσότεροι εργαζόμενοι των μεταλλείων Κασσάνδρας υπέγραψαν τα χαρτιά της διαθεσιμότητας.

 

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον κ. Ζαφειρούδα, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα η πλειοψηφία του προσωπικού, με εξαίρεση ένα ολιγάριθμο προσωπικό ασφαλείας.

 

Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στην Ολυμπιάδα για συμπαράσταση προς τους συναδέλφους τους, αλλά και για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version