Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ:Ανακοίνωση για τη ρύθμιση οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας

Το Εργατικό μας Κέντρο ενημερώνει τους εργαζομένους, που διαμένουν σε κατοικίες του πρώην ΟΕΚ (ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές), ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων και μη οφειλών τους. 

Οι παραπάνω ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στις ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής των οφειλών τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν την νέα ενιαία τιμή μονάδας παραχώρησης των εργατικών κατοικιών ανά την επικράτεια, η οποία έχει ορισθεί στα 304,41 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Οι δικαιούχοι στους οποίους έχουν χορηγηθεί οριστικοί τίτλοι παραχώρησης κατοικίας δικαιούνται να υπαχθούν στις ρυθμίσεις μέχρι τις 24 Οκτωβρίου 2017, ενώ οι δικαιούχοι με προσωρινά παραχωρητήρια χρήσης έχουν την δυνατότητα υπαγωγής μέχρι την έκδοση του οριστικού παραχωρητηρίου της κατοικίας τους, με την υποβολή αίτησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr.

Υπόψη ότι οι δικαιούχοι με οριστικό παραχωρητήριο που εντάσσονται στις ευνοϊκές ρυθμίσεις, δεν δύνανται να προχωρήσουν σε πώληση ή εκμίσθωση της κατοικίας τους για 5 έτη από την ένταξή τους, ενώ οι δικαιούχοι με προσωρινά παραχωρητήρια για 10 έτη από την έκδοση του οριστικού παραχωρητηρίου.

Σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις που με απόφαση της Διοίκησης του τ.ΟΕΚ ή του ΟΑΕΔ έχει ανακοινωθεί στον δικαιούχο τιμή παραχώρησης χαμηλότερη των 304,41 ευρώ/τ.μ. θα εφαρμοστεί η χαμηλότερη τιμή.

Επίσης, οι δικαιούχοι μπορούν με τον ίδιο τρόπο, να κάνουν αίτηση υπαγωγής στις ρυθμίσεις για:

Επιμήκυνση αποπληρωμής της οφειλής τους στις 360 δόσεις εφόσον στο οριστικό παραχωρητήριο (του οποίου η διάρκεια αποπληρωμής είναι σε ισχύ) είχε καθοριστεί μικρότερο διάστημα.

Πρόσθετο χρόνο αποπληρωμής διάρκειας έως 10 ετών που χορηγείται στους δικαιούχους με οριστικό παραχωρητήριο όπου ο προβλεπόμενος χρόνος αποπληρωμής έχει λήξει και εξακολουθούν να υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Εκπτώσεις λόγω κοινωνικού κριτηρίου που προβλέπονται για τις ευπαθείς ομάδες και για όλες τις κατηγορίες δικαιούχων (ποσοστό 20% για περιπτώσεις Συνταξιούχων, Χήρων με προστατευόμενο μέλος-παιδί, Μονογονεϊκών οικογενειών, Οικογενειών με μέλος ΑμΕΑ, Οικογενειών με τρία έως τέσσερα προστατευόμενα μέλη-παιδιά ηλικίας έως 21 ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν και 50% για πολύτεκνους με πέντε προστατευόμενα τέκνα και άνω).

Εκπτώσεις σε περίπτωση ταχύτερης αποπληρωμής της νέας οφειλής(ποσοστό 50% εάν ο δικαιούχος καταβάλει το 50% της οφειλής του εντός ενός έτους, 40% εάν καταβάλει το 60% της οφειλής εντός πέντε ετών και 20% εάν καταβάλει το 80% της οφειλής εντός 10 ετών).

Μείωση τόκων υπερημερίας κατά ποσοστό 50% που προβλέπεται για τις κατηγορίες (μη ενήμερων) δικαιούχων με οριστικά παραχωρητήρια.

 Αναστολή πληρωμής τμηματικά για έξι έως και 36 μήνες, εφόσον συντρέχει σοβαρός λόγος (ανεργία, ασθένεια, απώλεια μέλους της οικογένειας, φυσική καταστροφή κ.ά.).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον τηλεφωνικό αριθμό 2351046577 ( τ.ΟΕΚ) και στο 11320.     

 

Κατερίνη, 10-10-2017

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version