Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Βαρουφάκης: Το πρόγραμμα είναι εγκληματικό για τους Γερμανούς φορολογούμενους – Ούτε ο Θεός δεν μπορεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις

Τα «χαρτιά» του ανοίγει στην ιστοσελίδα του Focus ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και μίλησε για το εξάμηνο που πέρασε στο υπουργείο.

Το πρόγραμμα διάσωσης είναι έγκλημα κατά των Γερμανών φορολογούμενων, αναφέρει o Γιάνης Βαρουφάκης στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού εξηγώντας το συλλογισμό του: «Και φυσικά κάναμε λάθη», παραδέχεται ο Έλληνας πολιτικός λέγοντας χαρακτηριστικά πως, όποιος σας είπε ότι έγιναν όλα σωστά κατά την διάρκεια των εντατικών διαβουλεύσεων, είναι ένας πραγματικά επικίνδυνος άνθρωπος. Όμως το αποτέλεσμα που έχουμε, αυτή η καταστροφή για την Ελλάδα και την Ευρώπη, δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την χώρα μας. Δυστυχώς η πλειοψηφία του Eurogroup δεν ήθελε μία έντιμη συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση. Έπρεπε είτε να ταπεινωθεί η ελληνική κυβέρνηση, είτε να ανατραπεί, αυτό ήταν το σχέδιο», τονίζει ο ίδιος και προσθέτει:

«Ανέκαθεν πίστευα ότι οι κανόνες δεν μπορούν να συμβαδίσουν με την μακροοικονομική πραγματικότητα». Αναφορικά με την ευρωπαϊκή πολιτική και το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που έχουν κληθεί να εφαρμόσει οι Έλληνες ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστήριξε χαρακτηριστικά: «Ακόμη κι αν ο Θεός με τους αγγέλους κατέβαιναν στην γη για να αναλάβουν την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να μην γίνουν λάθη - επειδή ο Θεός δεν κάνει λάθη- ακόμα και αυτοί δεν θα μπορούσαν να εφαρμόσουν να επιτυχία το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων».

«Η Ευρωζώνη είναι κακοσχεδιασμένη», υπογραμμίζει ο τέως υπουργός Οικονομικών και προσθέτει: «Αυτό καθίσταται σαφές από το ότι υπάρχει κρίση». Στην ερώτηση αν θεωρεί ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες αντιμετωπίζουν εχθρικά τους Έλληνες , ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Δεν νομίζω ότι είναι εχθρικοί με την Ελλάδα. Νομίζω ότι δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν κατάματα την πραγματικότητα ,  ότι δηλαδή,  η Ευρωζώνη έχει κάνει θεμελιώδη λάθη».

Αναφερόμενος στα προβλήματα της Ελλάδας, ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε: «Στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλα προβλήματα, όπως η φοροδιαφυγή, η χαμηλή παραγωγικότητα , η έλλειψη ανταγωνιστικότητας, προβλήματα για τα οποία θα έπρεπε πρώτη η χώρα μας να λάβει ένα πακέτο βοήθειας. Όχι όμως γιατί το επιθυμούν οι Έλληνες αλλά επειδή το θέλουν οι Γάλλοι και οι Γερμανοί δανειστές. Kι όλα τα χρήματα πήγαν σε γαλλικές και γερμανικές τράπεζες».

Ο Έλληνας πολιτικός δέχτηκε μάλιστα να βγάλει μία selfie με την Γερμανίδα δημοσιογράφο, Φιλίν Λίτσμαν.

Koolnews.gr

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version