Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΣΕΒ: Νοικοκυριά και επιχειρήσεις απαισιοδοξούν

Η οικονομία εισέρχεται σταδιακά σε τροχιά σταθεροποίησης από το 3ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και την εκταμίευση των δόσεων του προγράμματος προσαρμογής, διαπιστώνει ο ΣΕΒ στο μηνιαίο του δελτίο.

Ωστόσο, αντιτείνει, παρά τη βελτίωση που καταγράφεται στο οικονομικό κλίμα και την καταναλωτική εμπιστοσύνη, οι προσδοκίες των επιχειρήσεων παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, ενώτα νοικοκυριά εξακολουθούν να εκφράζουν απαισιοδοξία όσον αφορά κυρίως στην οικονομική τους κατάσταση και την εξέλιξη της ανεργίας.

Σύμφωνα με τον ΣΕΒ, “πράγματι, οι βασικοί δείκτες οικονομικής δραστηριότητας αποτυπώνουν μια εικόνα ομαλοποίησης, με θετικά μηνύματα κυρίως από την εξέλιξη της βιομηχανικής παραγωγής, των εξαγωγών και των εισαγωγών, των λιανικών πωλήσεων και της απασχόλησης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ, το ΑΕΠ σημείωσε αύξηση +1,5% το 3ο τρίμηνο του 2016, έναντι μείωσης -2,2% το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι και αύξησης +0,4% το τελευταίο 3μηνο του έτους.

Στις φθινοπωρινές προβλέψεις της, η ΕΕ εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό +2,7% το 2017 και +3,1% το 2018, από -0,3% το 2016, όπως εκτιμά και η ελληνική κυβέρνηση”.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version