Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΔΕΘ 2016 – 81η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης οργανώνεται κάθε χρόνο από το 1926 τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη στο κέντρο της πόλης, και αποτελεί θεσμό που που έχει ταυτιστεί με την πολιτική και οικονομική ιστορία του τόπου.

 Φέτος η 81η ΔΕΘ γιορτάζει τα 90 χρόνια παρουσίας και υπόσχεται να το γιορτάσει με λαμπρότητα και πλήθος εκδηλώσεων.

Έναρξη: 10.9.2016 – Ληξη: 18.9.2016

Ώρες Λειτουργίας ΔΕΘ:

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016: 10:00 με 22:00

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016: 10:00 με 22:00

Καθημερινές: 16:00 με 22:00

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου & Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016: 10:00 με 22:00

Τιμή Εισιτήριου εισόδου για την 81ης ΔΕΘ:

Δευτέρα,  Τρίτη,  Τετάρτη: 3 ευρώ οικογενειακό 10 ευρώ

Πέμπτη, Παρασκευή, Σαββατοκύριακο: 5 ευρώ οικογενειακό 15 ευρώ

Το οικογενειακό Εισιτήριο ισχύει για 4 άτομα, 2 ενήλικες και 2 παιδιά
Για πενταμελή οικογένεια, 2 ενήλικες και 3 παιδιά ηλικίας μέχρι 16 ετών, η τιμή εισιτηρίου του πέμπτου ατόμου θα είναι ανάλογη της ημέρας εισόδου (3€ ή 5€).

ΑΜΕΑ, θα ισχύει η δωρεάν είσοδος μόνο για άτομα με κινητικά προβλήματα

 

Η 81η ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2016, φιλοδοξώντας να ξεπεράσει την επιτυχία της περσινή διοργάνωση που φιλοξένησε περί τους 1.000 εκθέτες σε 27.000 τ.μ., υποδέχθηκε 13 διεθνείς συμμετοχές, ενώ προσέλκυσε περισσότερους από 210.000 επισκέπτες.

Φέτος το στοιχείο που χαρακτηρίζει περισσότερο από κάθε άλλη φορά την Έκθεση είναι αυτό της διεθνοποίησης, αφού μεγάλες αγορές του εξωτερικού τής δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης με την εθνική τους συμμετοχή.

Μετά από τέσσερα χρόνια επανέρχεται ο θεσμός της Τιμώμενης Χώρας, ρόλο που θα υποστηρίξει δυναμικά η Ρωσία, η οποία θα καταλάβει με τις επιχειρήσεις της εκθεσιακό χώρο 3.000 τ.μ. προβάλλοντας προϊόντα και υπηρεσίες από διαφόρους τομής της ρωσικής οικονομίας.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα θετικό και ηχηρό μήνυμα τόσο για τη ΔΕΘ όσο και για την χώρα, που ανοίγει τον δρόμο για τη σύσφιξη των οικονομικών δεσμών Ελλάδας-Ρωσίας. Η διεθνής «βεντάλια» όμως περιλαμβάνει και άλλες μεγάλες ξένες συμμετοχές, όπως αυτές της Τουρκίας και της Νότιας Κορέας.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παίξουν νέα ηλεκτρονικά παιχνίδια, να ενημερωθούν σχετικά με ευκαιρίες απασχόλησης και σταδιοδρομίας, να ακούσουν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες, να ενημερωθούν για όλες τις ευκαιρίες που ανοίγονται γύρω από τον αγροτικό τομέα και το αυτοκίνητο, να αποκτήσουν φυσικά προϊόντα, να βρουν και να αγοράσουν οικονομικά τα αγαπημένα τους βιβλία και να βρουν έξυπνες λύσεις για τον εξοπλισμό και τη διακόσμηση του σπιτιού τους.

 

Πρόγραμμα συναυλιών ΔΕΘ 2016

Ορισμένα από τα τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής όπως η Πάολα, ο Γιάννης Πλούταρχος, ο Στέλιος Ρόκκος , η Δέσποινα Βανδή, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, η Πέγκυ Ζήνα θα “πρωταγωνιστήσουν” και φέτος στα Music Events Live, δημιουργώντας το πιο πλούσιο συναυλιακό πρόγραμμα, στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ.
Οι νύχτες της 81ης ΔΕΘ θα έχουν παλμό και διασκέδαση κάτω από τους ήχους γνωστών καλλιτεχνών, οι οποίοι ικανοποιούν τις μουσικές προτιμήσεις όλων των ηλικιών.

Κάθε βράδυ στις 21:30 στη μεγάλη μουσική σκηνή κάτω από το Τόξο της ΔΕΘ τα Music Events Live θα αποτελέσουν πόλο έλξης για δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες και fans των καλλιτεχνών, μετατρέποντας κάθε ημέρα της 81ης ΔΕΘ σε μία γιορτή.

 

Αναλυτικό πρόγραμμα συναυλιών με γνωστά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής:

 

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου: Ελευθερία Αρβανιτάκη και Νίκος Πορτοκάλογλου

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου: Δέσποινα Βανδή και Μέλισσες.

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου: Ο Στέλιος Ρόκκος και η Μαλού

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου: Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης. (Κατά τη διάρκεια της συναυλίας των αδελφών Τσαχουρίδη θα σχηματιστεί ο μεγαλύτερος σε μήκος και σε αριθμό συμμετεχόντων ποντιακός χορός «Ομάλ» και θα διεκδικήσει μία θέση στα ρεκόρ Γκίνες.)

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου: ο Σταύρος Κουγιουμτζής συναντά τον Βασίλη Τσιτσάνη μέσα από το μπουζούκι του Θανάση Πολυκανδριώτη, που δένει με τις φωνές του Κώστα Μακεδόνα, τηςΚατερίνας Κόρου και της Αιμιλίας Κουγιουμτζή.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου: Γιάννης Πλούταρχος με τους Kings να κάνουν το opening act.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου: Πέγκυ Ζήνα

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου: Ο Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Κώστας Μαρτάκης και η Demy με τονΒαγγέλη Κακουριώτη ενώ το opening act κάνουν οι Panik Live.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου: Πάολα, ενώ το opening act κάνουν οι Rec.

Τις συναυλίες τις παρακολουθούν όλοι μόνο με το εισιτήριο της 81ης ΔΕΘ. 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version