Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Paolo’s BiceCream: Το πρώτο παγωτοποδήλατο ήρθε στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης!

Το πρώτο παγωτoποδήλατο είναι γεγονός και ξεκίνησε τις βόλτες του στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, δίνοντας ανάσες δροσιάς στους περαστικούς. 

Από την περασμένη Παρασκευή, ο Παύλος και ο Θωμάς Πάτσης καβάλησαν το ποδήλατό τους και βολτάρουν μεταξύ του «Πάρκου των Εποχών» και του «Πάρκου του Οδυσσέα Φωκά».

Τα δίδυμα αδέρφια κατάγονται από ένα χωριό κοντά στην Πάργα και σήμερα κοντεύουν τα 30. Ήρθαν στη Θεσσαλονίκη πριν από 10 χρόνια για σπουδές και αγάπησαν τόσο την πόλη, που δεν θέλησαν να την αφήσουν. «Είναι όντως μια ερωτική πόλη», λένε χαριτολογώντας, σχολιάζοντας το γνωστό κλισέ.

Πολιτικοί μηχανικοί, απόφοιτοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και οι δύο, αναζητούσαν κάθε καλοκαίρι δουλειά, ωστόσο, όταν οι αναζητήσεις απέβαιναν άκαρπες, γυρνούσαν στην Πάργα για να εργαστούν ως ναυαγοσώστες. 

Σε μια προσπάθεια να ξεκινήσουν κάτι δικό τους, περίπου πέντε χρόνια πριν, σκέφτηκαν να αναβιώσουν την ανάμνηση των παιδικών τους χρόνων. Ένα ποδήλατο που θα πουλά παγωτά και θα σκορπά χαρά στον κόσμο, «παντρεύοντας» το παλιό με το σύγχρονο. «Όσο ήμασταν φοιτητές στο Πολυτεχνείο, περπατούσαμε στην παραλία και σκεφτόμασταν τι ωραία θα ήταν να τρως ένα παγωτό. Όταν τελειώσαμε, κάναμε το όνειρό μας πραγματικότητα», αναφέρει ο Θωμάς και ο Παύλος προσθέτει: «Το παγωτό-ποδήλατο τo κατασκεύασε ο Κώστας Συμελίδης'. Έχει αυτονομία στην ψύξη. Δουλεύει εννέα ώρες αυτόνομα και αν χρειαστεί συνδέεται με το ρεύμα».

Το παγωτό

Το όνομα είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πώς προέκυψε. Ωστόσο, όπως λένε τα δύο αδέρφια«μας δυσκόλεψε στην αρχή. Είναι δύσκολο να βρεις ένα όνομα για ένα ποδήλατο με παγωτά. Θέλαμε να έχει μια ταυτότητα». Τελικά, ένωσαν τις λέξεις bicycle και ice cream και έφτιαξαν το δικό τους “Paolo’s BiceCream”.

Οι περαστικοί μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των οκτώ διαφορετικών γεύσεωνπου διαθέτει το παγωτοποδήλατο. Οι τέσσερις βασικές γεύσεις είναι η φράουλα, η σοκολάτα, η βανίλια και η μπανάνα, ενώ κάθε βδομάδα θα ανανεώνονται και θα αλλάζουν οι άλλες τέσσερις. Αυτή την εβδομάδα υπάρχει τσιχλόφουσκα, μπισκότο, φιστίκι και γιαούρτι- βύσσινο.

Το παγωτό-ποδήλατο του Παύλου και του Θωμά ξεκίνησε της βόλτες του την περασμένη Παρασκευή και θα βρίσκεται κάθε μέρα, μετά τις 18:00, στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, επιθυμούν να διατηρήσουν ως σταθερό σημείο τους το ύψος του γερμανικού προξενείου, ώστε να γνωρίζει ο κόσμος πού μπορεί να τους βρει.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΑΡΤΑΜΠΟΥΚΑ   thestival.gr 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version