Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ

Στη διεθνή τουριστική έκθεση του Βελιγραδίου «ITTFA» συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Η έκθεση διοργανώθηκε το τριήμερο 18 – 21 Φεβρουαρίου 2016 και η ομάδα τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στη δυναμική τουριστική αγορά της Σερβίας το τουριστικό προϊόν της Κεντρικής Μακεδονίας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΚΜ

 

Ο κ. Τζιτζικώστας κατά την παραμονή του στο Βελιγράδι είχε συναντήσεις με την αρμόδια Υπουργό Τουρισμού της Σερβίας Lukrecija Djeri και παράγοντες του τουρισμού της Σερβίας. Με την κ. Djeri ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συζήτησε θέματα συνεργασίας στον τουρισμό και ειδικά εναλλακτικές μορφές, όπως ο θρησκευτικός τουρισμός, αλλά και την πρότασή του για τη δημιουργία κοινού τουριστικού πακέτου Κεντρικής Μακεδονίας – Βελιγραδίου.

Σε ειδική εκδήλωση για τους Σέρβους εξειδικευμένους δημοσιογράφους τουριστικών θεμάτων και τουριστικούς πράκτορες, που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο ΕΟΤ και η Ελληνική Πρεσβεία στο Βελιγράδι, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας παρουσίασε τους τουριστικούς προορισμούς στην Κεντρική Μακεδονία, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και τους λόγους για τους οποίους μπορεί να γίνει ο πρώτος τουριστικός προορισμός για τους Σέρβους τουρίστες.

Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι τη φετινή τουριστική περίοδο αναμένεται να προσεγγίσουμε τους 800.000 Σέρβους τουρίστες στην Ελλάδα, με τη μεγάλη πλειονότητα να επισκέπτεται την Κεντρική Μακεδονία.

«Εκτός από τους ιστορικούς μας δεσμούς και την κοινή μας Ορθόδοξη πίστη, οι χώρες μας πρέπει να πορευτούν σε κοινό δρόμο και στο μέλλον, στη βάση ενός ισχυρού διμερούς συμβατικού πλαισίου, που θα περιλαμβάνει συμφωνίες συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς όπως στην παιδεία, την έρευνα και τεχνολογία, την καινοτομία, την τουριστική ανάπτυξη, τις διεθνείς μεταφορές, την οικονομία. Σήμερα, η Ελλάδα κατέχει την τρίτη θέση μεταξύ των ξένων επενδυτών στη Σερβία, ενώ ειδικά η Κεντρική Μακεδονία είναι από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς των Σέρβων», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, επισημαίνοντας ότι μπορεί να αποτελέσει προορισμό των Σέρβων σε δωδεκάμηνη βάση και όχι μόνο τους θερινούς μήνες.

Η Κεντρική Μακεδονία εκτός από την καθαρή θάλασσα και τις φυσικές ομορφιές διαθέτει και άλλα στοιχεία που μπορούν να προσελκύσουν επισκέπτες προσφέροντας δυνατότητες για όλες τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού: θρησκευτικό, ιστορικό, πολιτιστικό, ιαματικό κ.ά., επισήμανε ο Περιφερειάρχης.

«Η τουριστική υποδομή στην περιοχή μας είναι ταχέως αναπτυσσόμενη και οι επισκέπτες μας μπορούν να απολαύσουν τις εξαιρετικά οργανωμένες εγκαταστάσεις, που συνεχώς αναβαθμίζονται. Επιπλέον, η Κεντρική Μακεδονία διαθέτει ένα σημαντικό δίκτυο υποδομών μεταφορών, που διευκολύνει τα ταξίδια στις διάφορες περιοχές της Περιφέρειάς μας», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ειδική αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης στις δυνατότητες της Θεσσαλονίκης να αποτελέσει πόλο έλξης και φιλοξενίας των Σέρβων τουριστών, τόσο λόγω των σημαντικών υποδομών (ειδικά για μορφές τουρισμού, όπως συνεδριακός και city break), όσο και λόγω των μνημείων που καταδεικνύουν τους μακραίωνους δεσμούς των δυο λαών.

Μάλιστα, ο κ. Τζιτζικώστας πρότεινε τη δημιουργία κοινού τουριστικού πακέτου Κεντρικής Μακεδονίας – Βελιγραδίου: «Είμαστε όλοι εξοικειωμένοι με τις νέες διεθνείς τάσεις του τουριστικού τομέα, όπως η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε όλη τη διάρκεια του έτους και οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Η πιο πρόσφατη όμως τάση είναι αυτή της διαμόρφωσης των τουριστικών πακέτων μεταξύ των πόλεων, των περιφερειών, ακόμη και των χωρών. Σε αυτή την τάση η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Βελιγράδι μπορούν να ανταποκριθούν, περιλαμβάνοντας τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα σε ένα κοινό τουριστικό πακέτο, με αμοιβαία οφέλη. Μπορούμε να καλλιεργήσουμε αυτή την ευκαιρία με τον συντονισμό των tour operators, Ελλήνων και Σέρβων και πιστεύω πως μια τέτοια πρόταση για ένα κοινό τουριστικό πακέτο είναι εφικτή και ανοίγει νέους δρόμους συνεργασίας μεταξύ των περιοχών μας».

 

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version