Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

87΄ Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης 9 -17 Σεπτεμβρίου 2023

AIGINIONEWS: Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης 9 -17 Σεπτεμβρίου 2023 AIGINIONEWS: Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης 9 -17 Σεπτεμβρίου 2023

Στη φετινή διοργάνωση της 87΄ ΔΕΘ 2023,  φιλοξενείται ως τιμώμενη χώρα η Δημοκρατία της Βουλγαρίας.

Σε μια περίοδο μεγάλων ανακατατάξεων τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, η ΔΕΘ με διαχρονική συνέπεια στο ραντεβού της κάθε Σεπτέμβριο, έρχεται να παρουσιάσει τις νέες προτάσεις της αγοράς σε θέματα τεχνολογίας, καινοτομίας, προστασίας του περιβάλλοντος, ενέργειας, εκπαίδευσης, νεοφυών επιχειρήσεων και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης αντανακλώντας ουσιαστικά, τη σύγχρονη κοινωνικο-οικονομική πραγματικότητα της χώρας.

ΔΕΘ 2023  με τιμώμενη χώρα  τη  Δημοκρατία της Βουλγαρίας.

Η γείτονα χώρα με την οποία η Ελλάδα συνδέεται με φιλικούς δεσμούς πολλών δεκαετιών -  δίνει το «παρών» στις διοργανώσεις της ΔΕΘ από το 1926 ανελλιπώς, ενώ συμμετέχει και σε αρκετές κλαδικές εκθέσεις της HELEXPO.

Η 87η ΔΕΘ, διατηρώντας παράλληλα ζωντανό τον ψυχαγωγικό της χαρακτήρα, εμπλουτίζεται από πλήθος θεματικών αφιερωμάτων, εκδηλώσεων και συναυλιών που θα προσελκύσουν όπως κάθε χρόνο, το ενδιαφέρον όλων των ηλικιών.

Είναι τιμή για τη Βουλγαρία να είναι τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ περίπου 100 χρόνια μετά την πρώτη της συμμετοχή στη διοργάνωση" δήλωσε ο Πάβλοφ και συμπλήρωσε ότι η χώρα επιθυμεί να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για επενδύσεις και έργα. Ο Πάβλοφ εξήγησε ότι η χώρα συμμετέχει με δεκάδες επιχειρήσεις στην 87η ΔΕΘ, καλύπτοντας περίπου 2500 τ.μ. εκθεσιακού χώρου, στο Περίπτερο 13 και διοργανώνοντας σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, δήλωσε ότι είναι βέβαιος πως φετινή διοργάνωση θα ειναι μια πραγματική γιορτή για τη Θεσσαλονίκη. Συνεχάρη τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO ΑΕ για το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η ΔΕΘ, η οποία κατάφερε να ανακτήσει τον εμπορικό, επιχειρηματικό και οικονομικό της χαρακτήρα. Επιπλέον, έκανε λόγο για την πολύ θετική εξέλιξη των εξαγωγών της Κεντρικής Μακεδονίας, ιδίως στους τομείς των τροφίμων και των αγροτικών προϊόντων, στον διπλασιασμό των επενδύσεων σε τουριστικές υποδομές και στη σημαντική αύξησή τους στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς και στην άνοδο των εσόδων από τον τουρισμό στο πρώτο εξάμηνο του 2023 και στον σημαντικό θετικό αντίκτυπο των διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών στην πόλη, σε επίπεδο εσόδων, διανυκτερεύσεων και θέσεων εργασίας.

Ευνοϊκή προοπτική για τη φετινή ΔΕΘ αποτελεί η κάλυψη του συνόλου των εκθεσιακών της εγκαταστάσεων και των χώρων εκδηλώσεων (συνολικά 33.000 τ.μ.), με περίπου 1500 άμεσους και έμμεσους εκθέτες, που θα γίνει στις 9-17 Σεπτεμβρίου.

Ανάμεσα στις 18 επίσημες κρατικές συμμετοχές για πρώτη φορά συμμετέχουν τρεις σημαντικές χώρες: Νότια Κορέα, η Ταϊλάνδη και η Μολδαβία. Η Βουλγαρία είναι πάντως από τις πιο "πιστές" συμμετέχουσες, καθώς έλαβε μέρος και στην πρώτη διοργάνωση της ΔΕΘ, το 1926.

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo AE, Τάσος Τζήκας, ανέφερε χαρακτηριστικά "επενδύουμε στη γειτονιά μας", τονίζοντας ότι, τα τελευταία έτη, η διοίκηση της εταιρείας εξέταζε το ενδεχόμενο να έχει ως τιμώμενη χώρα της διοργάνωσης ένα βαλκανικό κράτος. Φέτος αυτό γίνεται πράξη με τη Βουλγαρία, "η οποία είναι η πιο κοντινή και φιλική" προς την Ελλάδα χώρα.

Τέλος, στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί και το 55ο Ράλι ΔΕΘ από τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Θεσσαλονίκης.

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Γενική είσοδος 8,00€

Είσοδος δωρεάν σε όλα τα ΑμεΑ με την επίδειξη κάρτας αναπηρίας.

Για τα ΑμεΑ με κινητικά προβλήματα, η είσοδος είναι δωρεάν και για την/τον συνοδό τους.

Το μειωμένο εισιτήριο για τα παιδιά ισχύει, εφόσον υπάρχει συνοδεία ενήλικα.

Για παιδιά έως 12 ετών, η είσοδος επιτρέπεται μόνο με συνοδεία ενήλικα.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version