Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Χρηματοδότηση 700.000 ευρώ για την κατασκευή της περιμετρικής οδού Λιτοχώρου

AIGINIONEWS:Δήμος Δίου-Ολύμπου: Χρηματοδότηση 700.000 ευρώ για την κατασκευή της περιμετρικής οδού Λιτοχώρου AIGINIONEWS:Δήμος Δίου-Ολύμπου: Χρηματοδότηση 700.000 ευρώ για την κατασκευή της περιμετρικής οδού Λιτοχώρου

Με το ποσό των 700.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκε ο Δήμος Δίου-Ολύμπου για την κατασκευή της περιμετρικής οδού Λιτοχώρου, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Μπαίνει με τον τρόπο αυτό σε τροχιά υλοποίησης ένα έργο που αποτελεί επί σειρά ετών αίτημα των κατοίκων του Λιτοχώρου και παραμένει ημιτελές εδώ και πολλά χρόνια.

Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατασκευή κυκλικού κόμβου στην περιοχή "Αγία Μαρίνα" και την πλήρη ανάπλαση του υφιστάμενου δρόμου. Επίσης την κατασκευή των απαιτούμενων τεχνικών έργων υποδομής, όπως πεζοδρόμια, αγωγοί ομβρίων υδάτων, ηλεκτροφωτισμός, κ.α.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα δοθεί μία σημαντική "ανάσα" στην οδική λειτουργικότητα της εισόδου του Λιτοχώρου από την Πλάκα, σημείο υψηλής κυκλοφορίας ιδίως κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, αναβαθμίζοντας αισθητικά την περιοχή παρέμβασης, παρέχοντας παράλληλα ασφάλεια σε διερχόμενα οχήματα, κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου.

Ακολουθεί η διαδικασία δημοπράτησης μέσω ανοικτού διαγωνισμού και στη συνέχεια η υλοποίηση του έργου.

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου ευχαριστεί τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή και τον υφυπουργό για θέματα Υποδομών Γεώργιο Καραγιάννη για την συνδρομή τους στην ενεργοποίηση της διαδικασίας υλοποίησης του έργου, με την έγκριση του ποσού χρηματοδότησης.

 

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version