Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΠΙΕΡΙΑ: 702.000 ευρώ για κατασκευή αγωγού ύδρευσης στα Φωτεινά

AIGINIONEWS: ΠΙΕΡΙΑ: 702.000 ευρώ για κατασκευή αγωγού ύδρευσης  στα Φωτεινά AIGINIONEWS: ΠΙΕΡΙΑ: 702.000 ευρώ για κατασκευή αγωγού ύδρευσης στα Φωτεινά

Εγκρίθηκε και χρηματοδοτείται η πρόταση της ΔΕΥΑ Κατερίνης,από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Η ένταξη της πράξης «Κατασκευή εξωτερικού αγωγού ύδρευσης ΤΚ Φωτεινών», προϋπολογισμού 702.212,00 ευρώ, ανακοινώθηκε σήμερα από τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Η πρόταση –μετά από την εκπόνηση της σχετικής μελέτης- κατατέθηκε από τη ΔΕΥΑ Κατερίνης, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», στον Άξονα Προτεραιότητας «Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος – Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων (ΤΣ)» και στην Επενδυτική Προτεραιότητα Επενδύσεις στον τομέα των υδάτων, «ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του περιβαλλοντικού κεκτημένου της Ένωσης και να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες που έχουν προσδιορισθεί από τα κράτη μέλη για επενδύσεις που υπερβαίνουν τις εν λόγω απαιτήσεις».

Σκοπός του έργου είναι η κατασκευή και βελτίωση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της Τ.Κ. Φωτεινών.
Η ολοκλήρωση του έργου και η αντικατάσταση του δικτύου θεωρείται επιβεβλημένη, για τη διασφάλιση της ομαλής ροής υδροδότησης, καθώς και για λόγους οικονομίας του νερού, αφού το υφιστάμενο δίκτυο, λόγω παλαιότητας, παρουσιάζει συχνές βλάβες.

Την ικανοποίησή του για τη θετική αποδοχή της πρότασης που κατέθεσε η ΔΕΥΑΚ, εξέφρασε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, κατά την παράδοση της σχετικής απόφασης, στην πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φωτεινών, Πόπη Παπανικολάου.

Ο κ. Κουκοδήμος σε δηλώσεις του τόνισε ότι «πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, που θα διασφαλίσει την ποιότητα του νερού για τους κατοίκους των Φωτεινών. Δέσμευσή μας ήταν και παραμένει, να μην αισθανθούν οι Τοπικές Κοινότητες ότι έχουν εγκαταλειφθεί. Μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα όλων των δημοτών, καθώς και η αξιοποίηση προς όφελός τους, κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, το Ειδικό Γραμματέα Γεώργιο Ζερβό, τα στελέχη της ΔΕΥΑΚ, καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου για τη συνεργασία. Ευελπιστούμε, ότι σύντομα θα έχουμε ανάλογες εγκρίσεις και για άλλες περιοχές του Δήμου Κατερίνης.»

Τις ευχαριστίες της για τη συνεργασία της με τον δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο, καθώς και με τη ΔΕΥΑΚ, εξέφρασε η πρόεδρος της Τ.Κ. Φωτεινών Πόπη Παπανικολάου, την κατασκευή του έργου, ως ένα από τα πιο σημαντικά που θα υλοποιηθούν στην Κοινότητά της.

«Η ΔΕΥΑΚ, συνεχίζει το σχεδιασμό της και η απόφαση για χρηματοδότηση ενός τόσο σημαντικού έργου αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την υλοποίησή του», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιχείρησης Γιάννης Συμεωνίδης. Ο κ. Συμεωνίδης τόνισε ότι η κατασκευή εξωτερικού δικτύου, θα εξοικονομήσει υδάτινους πόρους –που λόγω παλαιότητας του υφιστάμενου δικτύου χάνονταν- ενώ παράλληλα θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς του κατοίκους των Φωτεινών.

«Στόχος της ΔΕΥΑΚ είναι η επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης που αντιμετωπίζουν οι Τοπικές Κοινότητες, καθώς και η ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων της περιοχής μας», δήλωσε από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Επιχείρησης Δημήτρης Μορφακίδης.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version