Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

FAM TRIP στον ορεινό Δήμο Κατερίνης από την Αντιδημαρχία Τουρισμού

AIGINIONEWS: FAM TRIP στον ορεινό Δήμο Κατερίνης  από την Αντιδημαρχία Τουρισμού AIGINIONEWS: FAM TRIP στον ορεινό Δήμο Κατερίνης από την Αντιδημαρχία Τουρισμού

Μοναδική εμπειρία φιλοξενίας στα Πιέρια για τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους από όλη την Ελλάδα.

Το Ελατοχώρι, το Χιονοδρομικό Κέντρο, η Άνω Μηλιά, ορεινοί οικισμοί και η Κατερίνη βρέθηκαν στο επίκεντρο σημαντικών τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων του τουριστικού ρεπορτάζ από την Ελλάδα, σ’ ένα ταξίδι γνωριμίας (fam trip) με την απαράμιλλη ομορφιά του ορεινού Δήμου Κατερίνης με στόχο την άμεση προώθησή του ως τουριστικού προορισμού όλο το χρόνο.
Οι προσκεκλημένοι του Δήμου Κατερίνης και της Αντιδημαρχίας Τουρισμού γεύτηκαν μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία και άριστη – κατά κοινή ομολογία – φιλοξενία, στις 17-19 Δεκεμβρίου, όπου γνώρισαν το εκπληκτικό τοπίο των Πιερίων και του Ολύμπου, τους γραφικούς οικισμούς, τα ήθη και έθιμα, τις αυθεντικές γεύσεις της τοπικής κουζίνας, τα ιδιαίτερα κρασιά και τη σημαντική δυναμική του τουριστικού προορισμού της περιοχής.
Την αποστολή των 33 τουριστικών πρακτόρων από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Σέρρες και Λάρισα, που συνόδευε ο Πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας - Θράκης Βύρων Θεολόγης, καθώς και τους δημοσιογράφους του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, του travel.gr του Πρώτου Θέματος, του Parallaximag.gr, και δημοτικών ΜΜΕ υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρία Τερζίδου, ο αναπληρωτής Δημάρχου – αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γιώργος Νταντάμης, ο Αντιδήμαρχος τοπικών Κοινοτήτων Γιώργος Κυριακίδης, ο Πρόεδρος Νικόλαος Γκλάρας και τα μέλη του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας Αντώνης Λιάββας και Αναστασία Μποστανίτη, ο Πρόεδρος του Χιονοδρομικού Κέντρου Κώστας Γκλάρας, το Σωματείο Επαγγελματιών Ελατοχωρίου, ο ΕΟΣ Κατερίνης και ο Πρόεδρος Θεόδωρος Τεκιρίδης, ξενοδόχοι, εστιάτορες και επαγγελματίες του τουρισμού.

«Είναι εξαιρετική η τιμή να υποδεχθούμε στον Δήμο Κατερίνης τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους από την Ελλάδα καθώς αποτελούν βασικό παράγοντα στην κατανομή των ταξιδιών και των τουριστικών προϊόντων. Με καίριες και ουσιαστικές δράσεις συνεχίζουμε στην στόχευσή μας για την ανάδειξη του Δήμου μας ως τουριστικού προορισμού 365 ημέρες», σημείωσε ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.
«Ο Δήμος Κατερίνης διευρύνει την τουριστική του «ταυτότητα». Πέρα από τον ήλιο και τη θάλασσα, καλύπτει την ανάγκη για ανθρώπινη επαφή, εγγύτητα με το φυσικό περιβάλλον, περιπέτεια, σύνδεση με την κουλτούρα, την τοπική γαστρονομία. Κι όλα αυτά, σε ένα πλαίσιο οργανωμένων υποδομών, ανταγωνιστικών τιμών και ασφάλειας. Αυτό παρουσιάσαμε σε τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους στο Ελατοχώρι και την Άνω Μηλιά και είμαστε πεπεισμένοι ότι σύντομα θα δούμε τα απτά αποτελέσματα αυτής της δράσης», δήλωσε η αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρία Τερζίδου.
Για τον τουριστικό προορισμό του Δήμου Κατερίνης μίλησε ο Πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας – Θράκης Βύρων Θεολόγης τονίζοντας: «συμμετείχαμε σε ένα fam trip στην περιοχή. Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη φυσική ομορφιά, την εναλλαγή του τοπίου, την ξενάγηση και τη φιλοξενία. Για να ανοίξουμε έναν προορισμό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να συμμετέχουμε σε ένα τέτοιο ταξίδι γνωριμίας ώστε στη συνέχεια να προωθήσουμε τουριστικά πακέτα για την περιοχή».

Δήμος Κατερίνης Τουριστικός Προορισμός 365 ημέρες / Ανοιχτό το lift του Χιονοδρομικού Κέντρου όλο το χρόνο.
Στη διάρκεια του ταξιδιού, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του Δήμου Κατερίνης ως τουριστικού προορισμού όλο το χρόνο φέρνοντας στο προσκήνιο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής με την εναλλαγή του τοπίου (βουνό – θάλασσα), το άρτιο οδικό δίκτυο, τις ξενοδοχειακές υποδομές αλλά και τις αναρίθμητες εναλλακτικές δραστηριότητες. Για τον Δήμο Κατερίνης μίλησαν ο αναπληρωτής Δημάρχου Γιώργος Νταντάμης, ο διοικητικός υπάλληλος της αντιδημαρχίας Τουρισμού Βαγγέλης Νικολαϊδης, ο σύμβουλος τουρισμού Σπύρος Πέγκας ενώ για την ορεινή περιοχή μίλησαν η Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Ελατοχωρίου Αναστασία Μποστανίτη και ο Πρόεδρος του Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου Κώστας Γκλάρας. Ως ιδιαίτερα θετική πρωτοβουλία για την ανάπτυξη του τουρισμού της περιοχής όλο το χρόνο, στάθηκε η δήλωση του κ. Γκλάρα ότι ο αναβατήρας (lift) του χιονοδρομικού κέντρου θα λειτουργεί και εκτός της χειμερινής σεζόν ώστε οι επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα να θαυμάζουν το τοπίο κάθε εποχή.
Η παρουσίαση του τουριστικού προορισμού του Δήμου Κατερίνης πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο σαλέ ALOHA και πλαισιώθηκε από B2B συναντήσεις και οινογευσιγνωσία από τους οινοποιούς του Δήμου Κατερίνης. Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χρήστος Τζιουβάρας, η Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ματούλα Βελώνη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ηρακλής Τσιτλακίδης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων – Διαμερισμάτων Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης.

 

Ξεναγήσεις – πεζοπορία – τοπική γαστρονομία
Οι φιλοξενούμενοι του Δήμου Κατερίνης ξεναγήθηκαν στο Παλιό και Νέο Ελατοχώρι, στη Βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Νικολάου και το λαογραφικό μουσείο της περιοχής από τον Αντώνη Λιάββα και την Αναστασία Μποστανίτη. Επίσης, πραγματοποιήθηκε πεζοπορία στο Βοτανικό Μονοπάτι της Ερατούς – Σωτήρη ρέμα στο Ελατοχώρι με τη συνοδό βουνού Σωτηρία Ουσταμπασίδου και Γιώργο Ηλιάδη επίσκεψη στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου όπου οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν με το Lift στις κορυφές του βουνού και αποθανάτισαν το τοπίο. Ιδιαίτερα χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα υπήρξε στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία του π. Ελατοχωρίου το βράδυ του Σαββάτου. Τέλος, η αποστολή συμμετείχε στην Χριστουγεννιάτικη οικογενειακή δράση του ΕΟΣ Κατερίνης στην Άνω Μηλιά. Μικροί και μεγάλοι περπάτησαν στο μονοπάτι της Αγάπης ψάχνοντας το μαγικό δέντρο με τη βοήθεια ξωτικών και ελαφιών, το οποίο στόλισαν με οικολογικά στολίδια και τραγούδησαν τα κάλαντα. Στη συνέχεια περνώντας από το μονοπάτι των ευχών κατέληξαν στο ξωκλήσι του Κοσμά του Αιτωλού, την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, το κοιμητήριο του Αγίου Αθανασίου και τον Πύργο των Λαζαίων όπου ξεναγήθηκαν από τον Πρόεδρο του ΕΟΣ Κατερίνης Θεόδωρο Τεκιρίδη.

Ευχαριστίες
Ο Δήμος Κατερίνης και η αντιδημαρχία Τουρισμού ευχαριστούν θερμά για τη συμβολή τους στην υλοποίηση του τριήμερου φιλοξενίας:
Τα καταλύματα του Ελατοχωρίου: Alseides, Αρχονταρίκι, Atrion, Μύθος, Νικέλλη, Πατρικό, Πιερίων Μούσες, Vaela Pallas.
Τα καταστήματα εστίασης στο Ελατοχώρι: ALOHA σαλέ (Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου), Παληό Σχολειό, Τζιβαέρι και το ΕΚΑΒΗ Lounge στο Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης.
Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Πιερίας και το τουριστικό του γραφείο GREEN BUS TRAVEL για τις μεταφορές.
Τους οινοποιούς του Δ. Κατερίνης: Κούρτη Απόστολο, Ξηρομερίτη Αλέξανδρο – Χριστίνα, Παντούλη Γιάννη, Παπαγιαννούλη Δημήτρη.
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου.
Τον ΕΟΣ Κατερίνης.
Τις τοπικές επιχειρήσεις: «Mount Olympe», το εργαστήρι Πιερίδων - Γεωργία Κουτλουμπάση και τους οινοπαραγωγούς για την προσφορά δώρων.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version