Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Με χρηματοδότηση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας το Λεύκωμα «50 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ»

AIGINIONEWS: Με χρηματοδότηση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας το Λεύκωμα «50 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ» AIGINIONEWS: Με χρηματοδότηση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας το Λεύκωμα «50 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ»

Σοφία Μαυρίδου: «Στηρίζουμε το Φεστιβάλ Ολύμπου και στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε δράση ανάδειξης του πολιτιστικού προϊόντος της Πιερίας»

Υπογράφηκε σήμερα, Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, η σύμβαση ανάθεσης της έκδοσης επετειακού λευκώματος του Φεστιβάλ Ολύμπου, παρουσία και του προέδρου του ΟΡ.ΦΕ.Ο. κ. Γρηγόρη Παπαχρήστου.

Πρόκειται για ένα καλαίσθητο λεύκωμα το οποίο θα περιέχει με εικόνες και κείμενα την πενηντάχρονη πορεία του Φεστιβάλ Ολύμπου.

Την επιμέλεια των κειμένων και την επιλογή των φωτογραφιών έκανε ο ιστορικός τεχνών, κ. Νίκος Γραίκος, σε συνεργασία με την αρμόδια ομάδα που όρισε το Δ.Σ του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου.

Το γραφιστικό μέρος και γενικότερα την επιμέλεια της έκδοσης έχει ο γνωστός Κατερινιώτης γραφίστας κ. Σπύρος Τσιλιγκιρίδης (ΣΑΤΣΙ), ο οποίος ως γνωστό επιμελήθηκε και το λεύκωμα των 40 χρόνων του Φεστιβάλ Ολύμπου.

Το λεύκωμα υπολογίζεται να είναι έτοιμο στα μέσα του Ιανουαρίου, οπότε θα γίνει και η επίσημη παρουσίασή του.


Σχετικά με την έκδοση του λευκώματος, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων του Φεστιβάλ Ολύμπου, η Αντιπεριφερειάρχης κα Σοφία Μαυρίδου δήλωσε χαρακτηριστικά:« Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στέκεται για ακόμα μια φορά αρωγός στο Φεστιβάλ Ολύμπου, χρηματοδοτώντας αυτή τη φορά την έκδοση του λευκώματος των 50 χρόνων. Το Φεστιβάλ Ολύμπου αποτελεί για την Πιερία, τον μεγάλο πρεσβευτή προβολής της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου μας. Στηρίζουμε δυναμικά και έμπρακτα το Φεστιβάλ Ολύμπου και με υπερηφάνεια γινόμαστε κοινωνοί του αξιοθαύμαστου πολιτιστικού μας κεφαλαίου, που αναμφισβήτητα συμβάλει στην πολιτιστική, καλλιτεχνική, και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Ευχόμαστε στον κορυφαίο αυτό θεσμό καλό ξεκίνημα στη νέα πενηντακονταετία».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος δήλωσε σχετικά: « Το λεύκωμα αυτό αποτυπώνει την πενηντάχρονη πορεία του Φεστιβάλ Ολύμπου, η οποία θα παραμείνει ανεξίτηλη στο πέρασμα του χρόνου. ‘Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, η οποία ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας για τη χρηματοδότηση της δαπανηρής έκδοσης του λευκώματος. Μετά τις γιορτές θα έχουμε τη δυνατότητα να σας το παρουσιάσουμε».

 

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version