Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Τηλεδιάσκεψη με τευτλοπαραγωγούς-πρωτοβουλία της Ε. Σκούφα - συμμετοχή τομεαρχών - βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

AIGINIONEWS: Τηλεδιάσκεψη με τευτλοπαραγωγούς-πρωτοβουλία της Ε. Σκούφα - συμμετοχή τομεαρχών - βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ AIGINIONEWS: Τηλεδιάσκεψη με τευτλοπαραγωγούς-πρωτοβουλία της Ε. Σκούφα - συμμετοχή τομεαρχών - βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Τηλεδιάσκεψη με πρωτοβουλία της βουλεύτριας Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα μετά από αίτημα τευτλοπαραγωγών της Π.Ε Πιερίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5/4/2021.

Στην σύσκεψη μετείχαν εκτός από την βουλευτή Ε.Σκούφα, τευτλοπαραγωγοί από την Ορεστιάδα, τις Σέρρες, την Ημαθία, την Πιερία και την Λάρισα. Επίσης συμμετείχαν ο πρώην ΥΠΑΑΤ, τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης, η αναπληρώτρια τομεάρχης και πρώην ΥφΑΑΤ βουλευτής Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο πρώην ΥφΑΑΤ και βουλευτής Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης, ο βουλευτής Σερρών Λευτέρης Αβραμάκης, ο Δ.Χαμπίδης συνεργάτης της βουλευτή Ημαθίας Φρόσως Καρασαρλίδου, ο πρώην διοικητής του ΕΛΓΑ και υπεύθυνος του Αγροτικού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φάνης Κουρεμπές, ο συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πιερίας Κώστας Χατζηιωαννίδης. Από την πλευρά των τευτλοπαραγωγών συμμετείχαν οι Α. Πίππας, Ι. Σαμαράς, Π. Προϊκάκης, Δ. Γαλανόπουλος, Α. Σαραντίδης, Ι. Καλαϊτζίδης και Ι.Χατζίνας.

 

Τα αιτήματα που έθεσαν οι τευτλοπαραγωγοί

Οι τευτλοπαραγωγοί περιέγραψαν με μελανά χρώματα την τραγική κατάσταση που βιώνουν εξαιτίας των παλινωδιών της κυβέρνησης, η οποία στην ουσία απαξιώνει ένα εθνικό προϊόν που έχει προσφέρει τα μέγιστα στην εθνική οικονομία, και ταυτόχρονα στήριξε το εισόδημα χιλιάδων οικογενειών.
Κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν τους τρόπους επανεκκίνησης της λειτουργίας εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης , έτσι ώστε να μην ξεπουληθεί η τεράστια περιουσία των εργοστασίων από την Τράπεζα Πειραιώς, όταν μάλιστα το αντίστοιχο εργοστάσιο στην Σερβία συνεχίζει όχι μόνο να λειτουργεί, αλλά και να βγάζει κέρδος για τους Σέρβους και όχι τους Έλληνες παραγωγούς. Οι τευτλοπαραγωγοί ανέφεραν ως αντίστοιχο παράδειγμα καλής λειτουργίας και συνεργασίας Πολιτείας και παραγωγών, την Φινλανδία. Ζήτησαν επίσης την κοινοβουλευτική στήριξη και από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Να παραμείνουν ανοιχτά τα εργοστάσια της Ελληνικής Ζάχαρης

Στην συνέχεια στην τοποθέτησή τους και ο τομεάρχης Σταύρος Αραχωβίτης, αλλά και οι βουλευτές που συμμετείχαν στην συζήτηση, δήλωσαν ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πριν, αλλά και από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης τώρα, είναι να παραμείνουν ανοικτά τα εργοστάσια της ΕΒΖ και να συνεχιστεί με κάθε τρόπο η τευτλοκαλλιέργεια ώστε η άριστης ποιότητας Ελληνική Ζάχαρη να συνεχίσει να βρίσκεται στα σπίτια μας και στην παγκόσμια αγορά. Αναφέρθηκαν στην προσπάθεια που έγινε ώστε να μην πουληθούν τα φιλέτα της εταιρίας σε εξευτελιστικές τιμές και κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι δεν έκανε τις απαιτούμενες ενέργειες στην αντίστοιχη Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να δοθεί πολιτική λύση.
Αναφέρθηκαν επίσης στο ενδεχόμενο να βρεθεί ένας σοβαρός Έλληνας επενδυτής που πραγματικά θα έχει την δυνατότητα και τους παραγωγούς να βοηθήσει, αλλά και να επαναλειτουργήσει τα εργοστάσια.

Επαγρύπνηση και κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες
Τέλος συμφώνησαν σε νέα συνάντηση άμεσα, όπου θα επεξεργαστούν συγκεκριμένες προτάσεις σε συνεργασία και με τον τομεάρχη ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ.Χαρίτση. Έως τότε, όπως τόνισαν χαρακτηριστικά, θα βρίσκονται σε επαγρύπνηση εξαιτίας και των αλλαγών στην Τράπεζα Πειραιώς, ώστε να προστατέψουν με κάθε τρόπο, τυχόν ξεπούλημα περιουσιακών στοιχείων της ΕΒΖ.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version