Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 13 - 22 Μαρτίου

AIGINIONEWS: Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 13 - 22 Μαρτίου AIGINIONEWS: Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 13 - 22 Μαρτίου

Εξαιτίας της επιβολής εκτάκτων μέτρων στα όρια του Δήμου Κατερίνης απο 12-3-2021 γίνονται γνωστά τα εξής:

1. Οι Ιεροί Ναοί θα παραμείνουν ανοιχτοί, προκειμένου να τελούνται καθημερινά οι ιερές ακολουθίες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
2. Όλες οι ιερές ακολουθίες και Θείες Λειτουργίες θα τελούνται χωρίς συμμετοχή πιστών, οι οποίοι θα μπορούν να προσέρχονται μετά την απόλυση.
3. Η Θεία Λειτουργία (Σάββατο και Κυριακή) θα τελείται μόνον από 7.00 έως 8.30 πρωί.
4. Τα προγραμματισμένα μνημόσυνα μπορούν να τελούνται και ανεξάρτητα, μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, προκειμένου να μπορούν να παρίστανται οι άμεσοι συγγενείς (9 πρόσωπα).
5. Η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία θα τελείται μόνον από 7.00 έως 8.30 πρωί.
6. Οι πιστοί θα μπορούν να προσεύχονται ή να μεταλαμβάνουν μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.
7. Οι Χαιρετισμοί της Παναγίας θα τελούνται κάθε Παρασκευή μόνον από 4.30 έως 6.00 απόγευμα. Οι πιστοί θα μπορούν να προσκυνούν την εικόνα της Παναγίας μετά την απόλυση της ακολουθίας.
8. Τα προγραμματισμένα Ιερά Μυστήρια και οι Νεκρώσιμες Ακολουθίες θα τελούνται υπό την προϋπόθεση της περιορισμένης συμμετοχής (9 πρόσωπα).
9. Το έντυπο πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, που ήδη κυκλοφόρησε, θα ισχύσει μόνον μετά την άρση των μέτρων.
10. Γίνεται θερμή έκκληση για πιστή εφαρμογή των υγειονομικών προφυλάξεων και των ενδεδειγμένων μέτρων προστασίας (τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας κ.λπ.).

 

 


 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version