Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ Η ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΤΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

AIGINIONEWS: ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ Η ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΤΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ AIGINIONEWS: ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ Η ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΤΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μέσα σε κλίμα ψυχικής συνοχής, αγωνίας και τηρώντας τα μέτρα προστασίας εορτάστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ν. Περιστάσεως Κατερίνης η εορτή της Ανακομιδής του Λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, κατά την οποία εορτάζει την ονομαστική εορτή του ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος.

Κατόπιν παρακλήσεως και προτροπής του εορτάζοντος Μητροπολίτου, ο εορτασμός περιορίστηκε στη λιτή τέλεση των ιερών ακολουθιών, με περιορισμένη συμμετοχή κληρικών και πιστών.
Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου το απόγευμα τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός και Αρτοκλασία. Τον θ. λόγο κήρυξε ο εορτάζων Μητροπολίτης.
Την Τρίτη 3 Νοεμβρίου το πρωί τελέστηκαν ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θ. Λειτουργία. Τον θ. λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριπόλεως και πάσης Λιβύης κ. Θεοφύλακτος, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος.
Κατά τις ιερές ακολουθίες έψαλαν μέλη του Συλλόγου Ιεροψαλτών Πιερίας και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, σε κάθε περίπτωση, ευχαρίστησε όλους όσοι παρέστησαν, κληρικούς και λαϊκούς, μεταξύ αυτών και τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών. 
Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους απόντες, Αρχιερείς και άλλους Κληρικούς, Καθηγητές και φοιτητές της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, εκπροσώπους φορέων και μεμονωμένα πρόσωπα, τόσο για να την επιθυμία που εξέφρασαν να παραστούν όσο και για την κατανόηση που επέδειξαν στην παράκληση του ίδιου να ματαιώσουν τη συμμετοχή τους στον εορτασμό.

Ο εορτάζων Μητροπολίτης κ. Γεώργιος ζήτησε από όλους να σεβαστούν με προσήλωση τις οδηγίες των υπεύθυνων Κρατικών Αρχών και Υπηρεσιών. Τέλος, ζήτησε από όλους να ενώσουν τις προσευχές τους για την αποτελεσματική και γρήγορη αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version